Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2015

Συνεχίζεται για 4η συνεχόμενη χρονιά η λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου στον Δήμο Ιλίου



Ο Δήμος Ιλίου συνεχίζει για 4η συνεχόμενη χρονιά τη λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου και για τη σχολική χρονιά 2015-2016 θα παρέχει δωρεάν πρόσθετη διδακτική στήριξη σε οικονομικά αδύναμους μαθητές του Δήμου Ιλίου.

  • Η ένταξη των ενδιαφερομένων στο πρόγραμμα εξαρτάται κατά κύριο λόγο από το οικογενειακό εισόδημα, ενώ λαμβάνονται υπόψη παράγοντες όπως η οικογενειακή κατάσταση, τα κοινωνικά προβλήματα, οι αναπηρίες και τα προβλήματα υγείας.
Οι αιτήσεις εγγραφής θα υποβάλλονται έως 30.09.2015, θα εξεταστούν από την αρμόδια Επιτροπή Κοινωνικού Φροντιστηρίου του Δήμου Ιλίου και τα τμήματα θα ξεκινήσουν τον Οκτώβριο. Αιτήσεις κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς είναι δυνατό να αξιολογηθούν κατ’ εξαίρεση μόνο εφόσον συντρέχουν σοβαροί λόγοι.
  • Τα τμήματα είναι ολιγομελή (έως 12 άτομα), για τη σύστασή τους θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας και το προσφερόμενο εκπαιδευτικό πρόγραμμα είναι συνάρτηση της συμμετοχής των μαθητών και της διαθεσιμότητας των ειδικοτήτων των εθελοντών καθηγητών.
Για περισσότερες πληροφορίες και αιτήσεις εγγραφής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ιλίου, Νέστορος 101, 2ος όροφος και συγκεκριμένα στην κα Δέσποινα Χατζηχριστοδούλου, τηλ. 2132030017 και στην κα Ασπασία Βρεττού τηλ. 2132030020 (Δευτέρα έως και Παρασκευή και ώρες 08.00-15.00), καθώς και στην ηλεκτρονική διεύθυνση dxatzi@ilion.gr.
  • Αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα για τους μαθητές, αλλά και τους εκπαιδευτικούς που επιθυμούν να στηρίξουν αυτήν την κοινωνική δράση βρίσκονται αναρτημένες στην ιστοσελίδα του Δήμου Ιλίου (http://www.ilion.gr) σε σχετική ανακοίνωση για τη λειτουργία των Κοινωνικών Φροντιστηρίων του Δήμου Ιλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου