Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

Αντιδήμαρχος Παιδείας & Πολιτισμού Ν. Καραγιάννης: Συγχαρητήρια στους νέους Χαϊδαριώτες για την εισαγωγή τους σε πανεπιστήμια και ΑΤΕΙ


Θέλουμε να δώσουμε θερμά συγχαρητήρια στις νέες και τους νέους Χαϊδαριώτες, που πέτυχαν την εισαγωγή τους σε πανεπιστήμια και ΑΤΕΙ, που κατάφεραν να ξεπεράσουν δυσκολίες και εμπόδια, υψηλής δυσκολίας θέματα.

Ο καινούργιος δρόμος που επέλεξαν θα είναι εξίσου σημαντικός και θα έχει δυσκολίες, όμως δίνει τη δυνατότητα σε χιλιάδες νέους, να χρησιμοποιήσουν την περαιτέρω επιστημονική τους μόρφωση προς όφελος της συνολικής κοινωνικής εξέλιξης. Για όλους τους νέους που πέτυχαν την εισαγωγή τους στα τριτοβάθμια ιδρύματα, πρέπει να δοθούν όλες οι απαραίτητες προϋποθέσεις, για να συνεχίσουν απρόσκοπτα τις σπουδές τους χωρίς πρόσθετες δυσκολίες, με ειδική μέριμνα για τους φοιτητές και σπουδαστές που φοιτούν μακριά από τον τόπο κατοικίας, όπως η δωρεάν σίτιση και στέγαση, η απαραίτητη βιβλιογραφία κλπ.    Για όσους νέους και νέες δεν κατάφεραν να εισαχθούν σε πανεπιστήμια και ΑΤΕΙ, πρέπει να παρθούν μέτρα στήριξης για τα επόμενα βήματα της ενήλικης ζωής τους, δηλαδή επαγγελματικές σχολές δημόσιες και δωρεάν, καταβολή επιδόματος ανεργίας από την πρώτη μέρα αναζήτησης δουλειάς, πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όσο παραμένουν άνεργοι. Σήμερα υπάρχουν όλες οι απαραίτητες προϋποθέσεις, για να μπορέσει η νέα γενιά να έχει σπουδές πραγματικά δωρεάν και αναβαθμισμένες, να υπάρχει η δυνατότητα της εργασίας αμέσως μετά τη φοίτηση, για να εξαλειφθεί η ανεργία, το άγχος και η ανασφάλεια, να μην οδηγείται κανένας νέος στην μετανάστευση. Μοναδικό εμπόδιο, είναι η ιδιοκτησία του πλούτου από τους μεγάλους μονοπωλιακούς ομίλους που καθορίζουν με βάση τα δικά τους συμφέροντα τις δικές μας ζωές. Γι’ αυτό καλούμε τους νέους να σκεφτούν και να επιλέξουν το δρόμο των αγώνων για μια διαφορετική κοινωνία, τον δρόμο της κοινωνικής εξέλιξης, τον δρόμο της ανατροπής της βαρβαρότητας, που θα κάνει το λαό μας πραγματικά κυρίαρχο και ιδιοκτήτη του πλούτου που παράγει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου