Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ - ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ


Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε και για φέτος η λειτουργία των τμημάτων μάθησης του ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ (Κ.Δ.Β.Μ.) του Δήμου Αγίων Αναργύρων-Καματερού για την εκπαιδευτική περίοδο 2014-2015. Τα προγράμματα υλοποιήθηκαν σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, τη Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης και του αντίστοιχου Ιδρύματος Νεολαίας. Η ανταπόκριση των πολιτών ξεπέρασε κάθε προσδοκία με αποτέλεσμα από την έναρξη του προγράμματος τον Σεπτέμβριο 2014 να συγκετρωθούν περισσότερες από 1.000 αιτήσεις συμμετοχής. Με τον συντονισμό του Αντιδημάρχου Παιδείας κου Τσίρμπα και του Γραφείου Προγραμματισμού του Δήμου μας, σε συνεργασία με τα στελέχη του Υπουργείου Παιδείας, από τις αρχές φθινοπώρου οργανώθηκαν και λειτούργησαν συνολικά 47 τμήματα μάθησης στα οποία συμμετείχαν 831 εκπαιδευόμενοι εκ των οποίων 579 αποφοίτησαν από τα προγράμματα αυτά.

Σημειώνεται, ότι για τα τελευταία 2 χρόνια που υλοποιείται το πρόγραμμα στο Δήμο μας, έχουν οργανωθεί συνολικά 118 τμήματα, τα οποία παρακολούθησαν 2.291 ωφελούμενοι και αποφοίτησαν από αυτά 1.516.

Ειδικότερα, κατά την εκπαιδευτική περίοδο 2014-2015, ολοκληρώθηκαν με επιτυχία τα τμήματα:

1) ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ,
2) ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗΣ,
3) ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ, 
4) ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ-ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, 
5) ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ, 
6) ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από τα προγράμματα που απευθύνονται στο γενικό πληθυσμό, μετά από διαβούλευση που είχαν οι υπεύθυνοι του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης του Δήμου μας με εκπροσώπους διαφόρων κοινωνικών ομάδων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας, όπως τα Κ.Α.Π.Η., μας δόθηκε η δυνατότητα να οργανώσουμε στοχευμένα προγράμματα που ανταποκρίνονταν στις ιδιαίτερες ανάγκες των μελών τους. Το γεγονός αυτό, όπως τόνισε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Παιδείας, κος Τσίρμπας Σταύρος, αναφερόμενος στα προγράμματα Δια Βίου Μάθησης, καθιστά την δομή μας, σημείο αναφοράς για τα εκπαιδευτικά δρώμενα του Δήμου μας. “Ως δημοτική αρχή, ευελπιστούμε τα προγράμματα αυτά να βοηθήσουν τους συμπολίτες μας στη βελτίωση της καθημερινότητας τους αλλά και στην αναβάθμιση των δεξιοτήτων τους, για να έχουν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν ή και να διατηρήσουν μια θέση απασχόλησης στο συνεχώς μεταβαλλόμενο εργασιακό περιβάλλον και, παράλληλα, να αξιοποιήσουν δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους”.

Επίσης, από επαφές που είχαμε με τη Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης πήραμε τη διαβεβαίωση ότι τα προγράμματα θα συνεχιστούν μέχρι τις αρχές του 2016 κι έτσι μπορούμε να ενημερώσουμε τους συμπολίτες μας ότι από Σεπτέμβριο θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν σχετικά και να κάνουν αιτήσεις συμμετοχής. Η αναλυτική παρουσίαση των διαθέσιμων προγραμμάτων της νέας περιόδου θα γνωστοποιηθεί εγκαίρως, καθώς και η ημερομηνία έναρξης υποβολής αιτήσεων.

Το εν λόγω έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με τίτλο Πράξεων «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης – Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας» ΑΠ7 και «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης – Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας» ΑΠ8 και συγχρηματοδοτείται από το Ε.Κ.Τ. (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και το Ελληνικό Δημόσιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου