Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

9ο Παιδικό Φεστιβάλ Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών Δήμου Ιλίου



«Χορεύουμε, ονειρευόμαστε, ταξιδεύουμε…»


Με παιδικά χαμόγελα και κέφι γέμισε το Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης» στις 17 & 18 Ιουνίου 2015, κατά τη διάρκεια του 9ου Παιδικού Φεστιβάλ το οποίο
διοργάνωσε η Διεύθυνση Προσχολικής Αγωγής, όπου οι μικροί φίλοι των Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Ιλίου, αποχαιρετώντας άλλη μία σχολική χρονιά, χάρισαν σε όλους στιγμές ξεγνοιασιάς και υποδέχτηκαν το καλοκαίρι χορεύοντας στον κόσμο των χρωμάτων και της φαντασίας.
 
Ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος, κατά το σύντομο χαιρετισμό του, στάθηκε στην εξαιρετική δουλειά που συντελείται στους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου, στην καλή οργάνωση και στην υψηλή ποιότητα των υπηρεσιών. Ιδιαίτερη σημασία έδωσε στην ποιότητα των προϊόντων που προσφέρονται σε αυτούς και στο πρόγραμμα διατροφής, το οποίο περιλαμβάνει βιολογικά τρόφιμα, καλύπτει πλήρως τις διατροφικές ανάγκες των παιδιών προσχολικής ηλικίας και διαμορφώνεται από τη διεπιστημονική ομάδα των Βρεφονηπιακών και Παιδικών Σταθμών του Δήμου Ιλίου σε συνεργασία με τους παιδίατρους και διατροφολόγους του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Αθηνών «Παναγιώτη & Αγλαΐας Κυριακού».
 
Τέλος, καλωσορίζοντας το κοινό στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης» που κάθε χρόνο φιλοξενεί τα παιδιά των Παιδικών Σταθμών του Δήμου, ο Δήμαρχος Ιλίου είπε χαρακτηριστικά: 
 
«Το Πάρκο φιλοξενεί το Παιδικό Φεστιβάλ και τα παιδιά ανταποδίδουν τη φιλοξενία αυτή στολίζοντάς το με τα χαρούμενα πρόσωπά τους και τις γλυκές φωνές τους. Ας αποτελέσει αυτό ένα μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση. Το Πάρκο ανήκει πρωτίστως στα παιδιά. Ανήκει σε όλους εμάς. Έχουμε το δικαίωμα, εμείς και οι οικογένειές μας, να το απολαμβάνουμε και η πολιτεία έχει την υποχρέωση να διασφαλίσει τον δημόσιο χαρακτήρα του και να μεριμνήσει για τη σωτηρία του, δίνοντας μια οριστική, ρεαλιστική και υλοποιήσιμη λύση.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου