Τρίτη 26 Μαΐου 2015

FLORAL | ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ | ΠΕΜΠΤΗ 28/5 – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5/6


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ | ΠΕΜΠΤΗ 28/5 – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5/6
ΠΕΜΠΤΗ 28/5: Crime, Noir, Pulp και άλλα αστυνομικά μυστήρια
Η Ελληνική Λέσχη Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας (ΕΛΣΑΛ) γιορτάζει τα 5 χρόνια από την ίδρυσή της και διοργανώνει στο Floral εκδήλωση-συζήτηση με θέμα

«Crime, Noir, Pulp και άλλα αστυνομικά μυστήρια»

Ποιος είναι ο ρόλος του μεταφραστή, ως διαμεσολαβητή της ξένης αστυνομικής λογοτεχνίας;

Πόσο επηρεάζει η κριτική τις τάσεις στο είδος και το αναγνωστικό κοινό;

Ένα μαθηματικό πρόβλημα μπορεί να γίνει αστυνομικό πρόβλημα ή αντιστρόφως;

Γιατί το βινύλιο είναι για κάποιους ένα «σκοτεινό αντικείμενο του πόθου»;

«Αυτό δεν είναι σκανδιναβικό!». Τα διλήμματα του εκδότη

Στη συζήτηση συμμετέχουν ο συγγραφέας, σκηνοθέτης και μεταφραστής ΑνδρέαςΑποστολίδης, η πανεπιστημιακός και κριτικός λογοτεχνίας Τιτίκα Δημητρούλια, ο μαθηματικός και συγγραφέας Τεύκρος Μιχαηλίδης, η συγγραφέας και μεταφράστρια ΧίλνταΠαπαδημητρίου και ο εκδότης Σταύρος Πετσόπουλος.

Με τους προσκεκλημένους θα συνομιλήσει ο Κώστας Θ. Καλφόπουλος

Μετά τη συζήτηση, η Χίλντα Παπαδημητρίου θα εκτελέσει χρέη dj, με μοτίβα και soundtracksαπό γνωστές και λιγότερο γνωστές αστυνομικές ταινίες.

Στις 20:00 | Είσοδος Ελεύθερη


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29/5: ΔΥΣANATOLIA

Οι Δυσanatolia είναι μια μπάντα τα μέλη της οποίας ενώνει η κοινή αγάπη και αισθητική για τις μουσικές παραδόσεις τόσο της Ελλάδας όσο και της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου, ενώ σαφείς είναι οι αναφορές στη σύγχρονη αλλά και παλαιότερη Τούρκικη μουσική δημιουργία, όπως επίσης και στη μουσική παράδοση των Ρομά.

Ωστόσο, λόγω της συνεχούς αναζήτησης και των διαφορετικών καταβολών των μελών της, εντάσσονται στο ρεπερτόριο τραγούδια τα οποία είναι ξεκάθαρα δυτικότροπα αλλά και ενορχηστρωμένα με μια γενικότερη fusion διάθεση. Έτσι δημιουργείται ένα κράμα στο οποίο η Δύση αναμετράται συνεχώς με την Ανατολή και τα Βαλκάνια. Το κανονάκι εναλλάσσεται με το σαξόφωνο, η ισπανοεβραϊκή διάλεκτος με την τουρκική γλώσσα και ο Ray Charles με την παράδοση των Ρομά των Βαλκανίων.

Στα δύο χρόνια που διανύει ήδη η μπάντα, μετράει αναρίθμητα live σε Αθήνα, Πάτρα, Λευκάδα, Γιάννενα, Άρτα, εμφανίσεις σε φεστιβάλ ανά την Ελλάδα όπως το "River party" στο Νεστόριο, στην Πρέβεζα, τον Πόρο κ. ά. Αλλά και σε μουσικές σκηνές της Κωνσταντινούπολης, η οποία αποτελεί κοινό σημείο αναφοράς για τα μέλη της. Επίσης κοινό τόπο αποτελεί και το τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής στην Άρτα που αποτέλεσε την αφετηρία του όλου εγχειρήματος. Αξιοσημείωτες στιγμές στην πορεία της είναι η συνεργασία με τον βραβευμένο μπασίστα Παναγιώτη Ανδρέου (New York Gypsy All Stars, Now vs Now). Ωστόσο κορυφαία στιγμή στο βιογραφικό της μπάντας είναι η συμμετοχή στην εκπομπή «Kulaktan Kulaga» της Τουρκικής κρατικής τηλεόρασης (TRT) κατά τη διάρκεια της οποίας προέκυψε και μια πολύ δημιουργική συνεργασία με τον γνωστό Τούρκο τραγουδιστή Ferman Akgül. 

Στις 22:00 | Είσοδος 4€


ΣΑΒΒΑΤΟ 30/5: JAZZMATAZZ

Σε συνέχεια των πάντα πετυχημένων live στο Floral, οι εκρηκτικοί JazzMatazz, επισκέπτονται για άλλη μια φορά το αγαπημένο αυτό στέκι για να κάνουν αυτό που ξέρουν καλύτερα: Να παίξουν πολύ, δυνατά και καταιγιστικά!

Δικά τους και αγαπημένα swing και blues κομμάτια (πολλά από αυτά βρίσκονται στο δίσκο τους "ΚΡΙΣΟΙ ΚΑΙ ΠΕΙΝΑΠ ΓΚΕΡΛΣ" που κυκλοφόρησε πρόσφατα), αλλά και διασκευές από αγαπημένα ελληνικά και όχι μόνο κομμάτια (μεταλλαγμένα μοναδικά όπως μόνο αυτοί το κάνουν) θα πλημμυρίσουν το χώρο.

Με όπλα τους τα καυστικά ελληνικά τους στιχάκια που κάνουν φύλλο και φτερό την κοινωνική πραγματικότητα, τα εμπρηστικά τους σόλο και τις πλούσιες φωνές, έρχονται να διαγράψουν σοβαροφάνειες, έτοιμες φόρμες και προβλεπόμενα. 

Η εξαμελής (κάποιες φορές ο αριθμός αυτός μεγαλώνει κι άλλο) πλέον μπάντα, είναι ένας μουσικός οδοστρωτήρας, που παίζει για τον κόσμο και μαζί με αυτόν στήνοντας μια λαϊκή jazz γιορτή!

Τα live των JazzMatazz στο μαγαζί γωνία της μπλε πολυκατοικίας έγιναν πλέον ένας θεσμός που δεν πρέπει να χάσετε!

Κιθάρα, φωνή: Παυλέας

Φωνή: Μαρία Βασιλοπούλου
Ντραμς: Παναγιώτης Κωνσταντέλος
Πιάνο: Νίκος Δρογώσης
Κλαρίνο, lap steel guitar: Γιώργος Κούτρας
Κοντραμπάσο: Νίκος Χατζητσάκος

Στις 22:00 | Είσοδος 4€


ΠΕΜΠΤΗ 4/6: ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ LIVE

O Γιώργος Ζαχαρόπουλος θα παρουσιάσει για πρώτη φορά επί σκηνής, συνοδεία εξαιρετικών μουσικών, τα τραγούδια που σύντομα θα αποτελέσουν τον πρώτο του προσωπικό δίσκο. Pop, rock, funk, folk ή κάτι άλλο; Δύσκολα βάζει κανείς στη μουσική του ταμπέλες. Σίγουρα πάντως ο αυθορμητισμός, ο δυναμισμός και η εσωτερικότητα της μουσικής του γοητεύουν. Βρισκόμενος διαρκώς σε έναν έντονο διάλογο με τις επιρροές του από τηνΑμερικάνικη και Βρετανική pop, rock κουλτούρα, επιμένει να επικοινωνεί τις βαθύτερές του ανησυχίες μέσω της μητρικής του γλώσσας και των λαϊκών μουσικών δρόμων.

Μετά τη θητεία του στους Μίγμα, στους Funkistan και σε πλήθος άλλα συγκροτήματα με τη διπλή ιδιότητα του κιθαρίστα και τραγουδιστή, αποφάσισε να ακολουθήσει έναν πιο προσωπικό δρόμο στη μουσική του σταδιοδρομία. Συνοδοιπόροι σ’ αυτή του την απόπειρα είναι η Μυρτώ Τίκωφ στα πλήκτρα, ο Πέτρος Σταμέλος στο ηλεκτρικό μπάσο, με τους οποίους συνυπογράφει και την ενορχήστρωση και ο Αλέξανδρος Γκινάλας στα τύμπανα. Μαζί τους ο Μιχάλης Τσομπάνογλου στην φροντίδα του ήχου.

Στις 22:00 | Είσοδος 3€


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5/6: LIA HIDE

Η Lia Hide τραγουδά ιστορίες: λιγουλάκι σκοτεινές, λιγότερο αστείες, όλες παραμυθένιες, με θύματά τους παιδικούς και ενήλικους φόβους της. Με μία βαλίτσα γεμάτη με τα αγαπημένα της τραγούδια, πειραγμένα από την "οικογένειά" της (Ειρήνη Κετικίδη-κιθάρα, Αντρέ Νικάκης-μπάσο, Γιώργος Ράδος-ντράμς), τα τραγούδια από τον πρώτο της δίσκο "Home" (ΕΜΙ) και καινούρια ακυκλοφόρητα, θέλει να σας πάει ταξίδι μαγικό, εκεί που η μουσική είναι δυνατή και τα θλιμμένα κορίτσια χορεύουν τα τραγούδια των Archive, Depeche Mode, NIN, Foo Fighters αλλά και Portishead, Tori Amos και Nick Cave. Ραντεβού, την Παρασκευή 05/06 στο Floral στα Εξάρχεια! 
Στις 22:00 | Είσοδος 3€

Χορηγοί επικοινωνίας:

Avopolis

Soniκ

Go out



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου