Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

Ερωτήσεις δημοτικών συμβούλων των Ενεργών Πολιτών προς τη Διοίκηση



Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Περιστερίου 21-5-15

Κουγιουμτζής Φώτης
-Αφορά εκτέλεση απόφασης κατεδάφισης αυθαίρετης κατασκευής καταστήματος  επί του πεζοδρομίου στη Τζον Κένεντυ 161,καθώς  επίσης και το θέμα που αφορά το κατάστημα Απολλώνιο επί της Παναγή Τσαλδάρη με την κατάληψη της πρασιάς, με μόνιμη κατασκευή και
τραπεζοκαθίσματα. Φαινόμενο που στο Δήμο μας το συναντούν οι δημότες μας στους περισσότερους κεντρικούς δρόμους της πόλης με την κατάληψη πεζοδρομίων και τους κινδύνους που δημιουργούνται για τους πεζούς.
Παπαδόπουλος Στέφανος
-Αφορά το κολυμβητήριο της Χωράφας και το άμεσο αίτημα των συλλόγων για αγορά  ηλεκτρικής κουβέρτας κόστους 60.000 ευρώ για τις ανάγκες των αθλητών.Η Διοίκηση του Δήμου απάντησε ότι η κουβέρτα δεν βοηθά από μόνη της και χρειάζεται ενεργειακή αναβάθμιση του κολυμβητηρίου, αλλά υπάρχει πρόβλημα ιδιοκτησιακού καθεστώτος του κολυμβητηρίου, το οποίο ανήκει στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.
-Αφορά τη λειτουργία του Κοινωνικού Ιατρείου του Δήμου στο ΚΥΒΕ και παράπονα δημοτών ότι είναι συνεχώς κλειστό. Η απάντηση  δυστυχώς της Διοίκησης  ότι οι γιατροί προσφέρουν τις υπηρεσίες τους δωρεάν στα ιδιωτικά τους ιατρεία, δείχνει ότι μάλλον το κοινωνικό ιατρείο στο ΚΥΒΕ είναι μόνο η.. πινακίδα του.
-Αφορά την επανασύσταση της δημοτικής αστυνομίας σύμφωνα με εγκύκλιο του Υπουργείου  Εσωτερικών. Η Διοίκηση δεσμεύτηκε να απαντήσει στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο.
Ζούτσος Νίκος
-Αφορά  την έλλειψη φύλαξης των σχολείων του Δήμου και ειδικά τα προβλήματα που υπάρχουν στο 6ο και 8ο Γυμνάσιο Περιστερίου με εμπορία και χρήση ναρκωτικών ουσιών, παραβατικές συμπεριφορές και καταστροφή αθλητικού υλικού του σχολείου, μετά από πυρκαγιά .Ο Δήμος πρέπει να μεριμνήσει για τη φύλαξη των σχολείων ,καθώς και την αποκατάσταση των ζημιών που αφορούν το αθλητικό υλικό.

Το Γραφείο τύπου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου