Σάββατο 25 Απριλίου 2015

Η Ένωση ΕΒΕ Περιστερίου: Η κυβέρνηση βάζει χέρι στα ταμειακά διαθέσιμα τον οργανισμών του Δημοσίου



Η Ένωση ΕΒΕ Περιστερίου καταγγέλλει την ενέργεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) όπως και προηγούμενες κυβερνήσεις, αλλά και με την
ψηφοφορία στη βουλή, βάζει χέρι στα ταμειακά διαθέσιμα τον οργανισμών του Δημοσίου. Τα χρήματα αυτά είναι η βαριά φορολογία των λαϊκών στρωμάτων για τις ανάγκες τους και όχι για τους δανειστές.  Αφορούν την λειτουργία των Δήμων και των κοινωνικών τους υπηρεσιών, των φορέων της Παιδείας, της υγείας κλπ.  Επισημάνουμε ότι η κυβέρνηση, με προηγούμενη ΠΝΠ, χάρισε πρόστιμα μέχρι και 100%  από μεγαλοεπιχειρηματίες, για καραμπινάτες φορολογικές παραβάσεις και όχι για απλή καθυστέρηση σε φορολογικές υποχρεώσεις.
Την ίδια ώρα με δικές τους αποφάσεις ασφαλιστικά ταμεία, όπως ο ΟΑΕΕ, αλλά και ο ΟΑΕΔ “προσφέρουν” τις εισφορές των ασφαλισμένων τους στον ίδιο κουμπαρά για την αποπληρωμή των δανειστών.
Οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, τα λαϊκά στρώματα, έχουμε πικρή πείρα από ανάλογες περιπτώσεις και δεν συναινούμε σε τέτοιες ενέργειες. Δεν συμμεριζόμαστε την προτροπή περί «πατριωτικού καθήκοντος» καθώς η σχετική επίκληση, άλλοτε σε κλίμα φόβου και άλλοτε της ελπίδας πάντα στοχεύει στην ίδια τσέπη.
Καταγγέλλουμε επίσης τα κατορθώματα της συνδικαλιστικής μας ηγεσίας όπως η ΕΣΕΕ, που παρότι καμώνεται ότι διαμαρτύρεται για την κατάσταση του ΟΑΕΕ, ψήφισε να δοθούν οι ασφαλιστικές μας εισφορές στην ΤτΕ για “επένδυση” όπως ανέφερε το σχετικό νομοσχέδιο. Τι να πεις όμως για την ΓΣΕΒΕΕ, που στον ΟΑΕΔ ψηφίζει να δοθούν τα χρήματα των εργαζομένων, ενώ στον ΟΑΕΕ ψηφίζει το αντίθετο, πατριωτισμός αλλά καρτ, υποκρισία, συντεχνιασμός…
Συνάδελφοι αυτοαπασχολούμενοι
Στηρίζουμε την Ένωση ΕΒΕ, συμπληρώνουμε την αίτηση εγγραφής μας τώρα, αλλάζουμε τους συσχετισμούς στο συνδικαλιστικό μας κίνημα και απαιτούμε:
·         Κατάργηση του νόμου  που δεσμεύει τα αποθεματικά των δημόσιων οργανισμών.
·         Κάτω τα χέρια από τα ταμειακά διαθέσιμα.
·         Όχι στη ληστεία των αποθεματικών. Να επιστραφούν τώρα τα κλεμμένα.
·         Άμεση ενίσχυση του ΟΑΕΕ από τον κρατικό προϋπολογισμό. Κάλυψη όλων των ελλειμμάτων που έχουν δημιουργηθεί.
·         Άμεση παύση των διώξεων προς τους αυτοαπασχολούμενους που χρωστούν στον ΟΑΕΕ.
·         Δραστική μείωση της ασφαλιστικής εισφοράς χωρίς περιορισμό των δικαιωμάτων που αυτή παρέχει.
·         Άμεση καταβολή των συντάξεων στους συναδέλφους που έχουν καταθέσει τα χαρτιά τους.
·         Άμεση θεώρηση βιβλιαρίων. Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλους τους συναδέλφους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
·         Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στο χώρο της Υγείας και της Περίθαλψης».


ΕΝΩΣΗ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ – ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ – ΕΜΠΟΡΩΝ
ΔΗΜΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
Αιμίλιου Βεάκη 36  2ος όροφος  τκ 12134
τηλ 2105754560 – 6974702115  – 6932383032  Αρ. Μητ. Σωμ. 30047/2014
enosieveperisteriou@yahoo.gr
25/4/2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου