Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Η Δημοτική Αρχή Χαϊδαρίου ενημερώνει για το πρόβλημα της στελέχωσης των Παιδικών Σταθμών και όλων των υπηρεσιών του Δήμου



Εργαζόμενοι και Γονείς των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Χαϊδαρίου

 
Η νέα Δημοτική Αρχή από την μέρα που ανέλαβε τη διοίκηση του Δήμου μας, δεσμεύτηκε, να προσπαθήσει να ενισχύσει και να βελτιώσει τις υπηρεσίες του Δήμου και να παλέψει προκειμένου η συντριπτική πλειοψηφία των οικογενειών στο Χαϊδάρι, σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό, να ανακουφιστεί από τις επιπτώσεις της αντιλαϊκής πολιτικής όλων αυτών των χρόνων.

Από τη πρώτη μέρα ήρθαμε αντιμέτωποι με την πολιτική, που κόβει την κρατική χρηματοδότηση για τις κοινωνικές υπηρεσίες στους Δήμους, απαγορεύει τις προσλήψεις προσωπικού στους παιδικούς σταθμούς, στη καθαριότητα και αλλού, με στόχο να ιδιωτικοποιηθούν οι υπηρεσίες και οι δημότες να βάλουν ακόμα πιο βαθιά το χέρι στη τσέπη. Μία πολιτική που κατά την άποψή μας, δεν έχει καμία σχέση με τις λαϊκές ανάγκες και δεν έχει να κάνει μόνο με τα μνημόνια, αλλά με το σύνολο της πολιτικής της ΕΕ. Γι’ αυτό και εξαρχής, δηλώσαμε ότι δεν αποδεχόμαστε την αύξηση της ανταποδοτικότητας, τα νέα τέλη στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα.
Υλοποιώντας τις δεσμεύσεις μας, μια από τις πρώτες αποφάσεις μας, ήταν η κατάργηση των τροφείων στους Παιδικούς Σταθμούς από 1/1/15, για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και η σημαντική μείωση για όλες τις υπόλοιπες κατηγορίες. Ταυτόχρονα από το Σεπτέμβρη γίνεται σοβαρή προσπάθεια να αντιμετωπιστεί και η έλλειψη προσωπικού στους παιδικούς σταθμούς που δυσκολεύει την εύρυθμη λειτουργία τους.
Για την έγκαιρη αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης, υποχρεωθήκαμε υλοποιώντας τον προϋπολογισμό της προηγούμενης διοίκησης, να προχωρήσουμε σε έκτακτα μέτρα, προχωρώντας σε προσλήψεις με 2μηνες συμβάσεις με τις οποίες ουσιαστικά διαφωνούμε και πολεμάμε, έτσι ώστε να λειτουργήσουν κανονικά οι παιδικοί σταθμοί και να φιλοξενηθεί η πλειοψηφία των παιδιών.
Παρ’ όλα αυτά, με τη λήξη των 2μήνων συμβάσεων, συνεχίζουμε να έχουμε προβλήματα και καθυστερήσεις όσον αφορά την ενίσχυση του προσωπικού των Παιδικών Σταθμών, που προέρχονται από την πολιτική που ακολούθησε η προηγούμενη Δημοτική Αρχή αλλά και από αυτήν του κράτους που με τη λογική των ισοσκελισμένων προϋπολογισμών, έφτασε στο σημείο να απορρίψει την αίτηση μας για νέες συμβάσεις προκειμένου να καλυφτούν τα κενά που υπάρχουν. Σαν να μην έφτανε αυτό, οι εξαγγελίες για την ενίσχυση των Δήμων μέσω των 5μηνων συμβάσεων του ΟΑΕΔ έχουν μείνει στα συρτάρια των Υπουργών από τον Οκτώβρη μέχρι και σήμερα.
Η προηγούμενη Δημοτική Αρχή της ΝΔ, αποδεχόμενη πλήρως την μετατροπή των Δήμων σε φορομπηχτικό μηχανισμό, αλλά και επιδιώκοντας την παράδοσή όλων των δομών του Δήμου μας στην ιδιωτική πρωτοβουλία, άφησε το Δήμο γυμνό από προσωπικό, ενώ την ίδια στιγμή χρηματοδοτούσε με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ τις ΚΟΙΝΣΕΠ, όπως π.χ. με την ΚΟΙΝΣΕΠ «Δράση» που δραστηριοποιούνταν στους παιδικούς σταθμούς και μόνο για το 2014, χρηματοδοτήθηκε από το Δήμο με 500.000€. Το αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής ήταν τα υπέρογκα τροφεία, κανένας προγραμματισμός προσλήψεων και η πρόσληψη εργαζομένων μέσω ΚΟΙΝΣΕΠ με συμβάσεις εξευτελιστικές, έχοντας τους εργαζόμενους σε κατάσταση ομηρείας.
Το πρόβλημα της στελέχωσης των Παιδικών Σταθμών και όλων των υπηρεσιών του Δήμου θα λυθεί μόνο με την πρόσληψη ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ και γι’ αυτό είναι ανάγκη να παλέψουμε όλοι μαζί οι εργαζόμενοι, οι γονείς και οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ μαζί με την Διοίκηση του Δήμου. Στη βάση αυτής της αντίληψής μας, έχουμε κάνει αλλεπάλληλες ενέργειες, προκειμένου να προσληφθεί προσωπικό στο Δήμο με μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας με την αντίστοιχη οικονομική στήριξη και απαιτούμε από το Υπουργείο Εσωτερικών να δώσει λύση άμεσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου