Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

Νέα έκθεση ζωγραφικής της Εύας Κουστέρη-Σωτηροπούλου 1 - 11 Απριλίου

 
«Η Τέχνη είναι μια διέξοδος στο γενετήσιο πρόβλημα», σύμφωνα με τον Φρόυντ και όμως αυτό δεν είναι συνειδητό από τους καλλιτέχνες.
Η Εύα Κουστέρη Σωτηροπούλου παρουσιάζει τη δική της διέξοδο μέσα από την Τέχνη, στη νέα έκθεσή της, που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Τέχνης του Νέου Δημαρχείου Περιστερίου.


Στο χώρο που φιλοξένησε τις πρώτες της δημιουργίες, η Εύα Κουστέρη Σωτηροπούλου επιστρέφει για να μοιραστεί έναν κόσμο με χρώματα, εικόνες και συναισθήματα, έναν κόσμο που δημιούργησε για να ξεφεύγει και να επιστρέφει όταν οι εικόνες της πραγματικότητας ξεθωριάζουν.
Οι συλλογή των έργων της, χωρίζεται σε ενότητες βάσει των υλικών τους. Έτσι, το κάρβουνο δίνει τη θέση του στο ακρυλικό και το λαδοπαστέλ στο λάδι. Κάθε έργο είναι μια διαφορετική ιστορία, που το υλικό της συμβάλει σημαντικά στο αποτέλεσμα, δημιουργώντας μια διαδρομή σε πρόσωπα και τοπία.
Η Εύα Κουστέρη Σωτηροπούλου, αφοσιωμένη στα χρώματα και στο ρόλο τους στην καθημερινότητά μας, λέει: «Η Ζωγραφική είναι κομμάτι της ζωής όλων μας. Σκεφτείτε ένα πρωί να βγείτε στον δρόμο και να μην έχετε καθόλου εικόνες, εικόνες καθημερινές, όχι κάτι εξεζητημένο, εννοώ τον κόσμο που περιμένει υπομονετικά στις στάσεις του μετρό, έναν καταγάλανο ή ένα φορτωμένο με σύννεφα ουρανό, ένα δέντρο, ένα λουλούδι, ένα παιδί που πάει στο σχολείο. Ενας κόσμος χωρίς εικόνες είναι ένας ά-κοσμος κόσμος.»
Επισκεφτείτε την έκθεση ζωγραφικής «Δι-Έξοδος» από την 1η έως τις 11 Απριλίου, για να γνωρίσετε έναν κόσμο που επιτρέπει τις μικρές φυγές.
Για περισσότερες πληροφορίες: www.facebook.com/EvaKousteriSotiropoulou

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου