Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Τρίμηνο Βιωματικό Σεμινάριο Αφήγησης και Μυθοπλασίας




Το δικό μας παραμύθι...ένα ταξίδι από το νου …στην καρδιά

Πως γίνεται ένα παραμύθι δικό μας;
Ποια διαδρομή ακολουθεί για να ριζώσει στην καρδιά μας;

Κήπος Σεμινάρια    I    Χώρος ελεύθερης διακίνησης ιδεών και γνώσεων





Στο σεμινάριο αυτό:

1. Προσπαθούμε να ξυπνήσουμε τα συναισθήματα μας , τις αισθήσεις μας , τη φαντασία μας προκειμένου να ετοιμάσουμε χώρο στα αγαπημένα μας παραμύθια.

2. Δουλεύουμε με την εικόνα (κύριο εργαλείο ενός παραμυθά ),τη φωνή, τη στάση του σώματος, στοιχεία που ενισχύουν την καλή αφήγηση.

3. Χαλαρώνουμε και γινόμαστε και πάλι παιδιά… ανακαλύπτουμε νέους τρόπους έκφρασης και επικοινωνίας, εμπνεόμαστε, δημιουργούμε

4. Έχουμε την ευκαιρία να αναβιώσουμε μία πτυχή της καθημερινότητας του παρελθόντος, την αφήγηση, την παρέα, την επικοινωνία, τη μετοχή στο συναίσθημα του άλλου.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, νηπιαγωγούς, δασκάλους ,καθηγητές, σε εμψυχωτές, σε καλλιτέχνες, γονείς αλλά και σε όποιον θα ήθελε να χαρίσει στον εαυτό του στιγμές χαλάρωσης, έμπνευσης, δημιουργίας, επικοινωνίας και αυτογνωσίας και θα διεξαχθεί στον «Κήπο»,
Στρ.Σφέτσου 3, περιοχή Δωδεκανήσου .

 

Χώρος συζητήσεων: apoDec, Στρ.Σφέτσου 3 
Ώρες υποδοχής για ενημέρωση:18.00-20.00,καθημερινές.
Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής : 6972426008 
Κόστος: 40 ευρώ το μήνα
Έναρξη: Αρχές Μαρτίου (ημερομηνία/ώρα κατόπιν συνεννόησης)
E-Mail: kiposseminaria@gmail.com

Κήπος Σεμινάρια
Διεύθυνση: Στρ.Σφέτσου 3, περιοχή Δωδεκανήσου

 
O «Κήπος» είναι ένας χώρος ελεύθερης διακίνησης ιδεών και γνώσεων. Ένα λαϊκό «σχολείο» για ενήλικες. Το κοινωνικό εργαστήρι, ''κήπος'' προάγει την εποικοδομητική απασχόληση, την επιμόρφωση και την καλλιέργεια κοινωνικής παιδείας. Φιλοσοφία -πολιτική-ιστορία-τέχνη-θέατρο-αρχαίο κείμενο-κινηματογράφος-δημιουργική γραφή-ψυχολογία-αστρονομία,-οι κοινότητες της πόλης, οι παλαιές (Εβραϊκή, Αρμενική)και οι νέες (Αλβανοί,Γεωργιανοί κ.τ.λ.) ιστορία και γεωγραφία. Βήμα βήμα και μέσα από ανοιχτό διάλογο αναζητούμε απαντήσεις στα ερωτήματα που μας απασχολούν σήμερα. Η προσέγγισή μας όσον αφορά στη δια βίου μάθηση είναι συνυφασμένη με τη συμμετοχή και τη συνεργασία και για το λόγο αυτό διαμορφώνουμε από κοινού το περιεχόμενο των συζητήσεων μας. Τα σεμινάρια είναι κλειστού τύπου με ανώτατο αριθμό συμμετεχόντων τα 12 άτομα.





Διδάσκει: Κατερινα Κλεάρχου – Παραμυθού

Η Κατερινα Κλεάρχου ασχολείται με την αφήγηση παραμυθιού τα τελευταία 5 χρόνια. Σπούδασε Θεολογία και Φιλοσοφία ενώ παράλληλα ασχολήθηκε με την μουσική,το θέατρο,την αγιογραφία,τον εθελοντισμό ώσπου συνάντησε το παραμύθι και κατάλαβε ότι αυτός ήταν ο τόπος της.Από τότε ξεκίνησε ένα υπέροχο ταξίδι με αφηγήσεις σε σχολεία,παιδικά πάρτυ,δήμους,πολιτιστικούς συλλόγους,μικρές θεατρικές σκηνές,μπαράκια,φεστιβάλ αφήγησης,νοσοκομεία κ.λ.π.Αφηγείται σε μικρούς με την συνοδεία μουσικών οργάνων,εμπλουτιζοντας την αφήγηση με μουσικοκινητικες δραστηριότητες και σε μεγάλους στολίζοντας την αφήγηση με παραδοσιακό τραγούδι.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου