Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Αισιόδοξος ο Έλληνας υπουργός Γιάνης Βαρουφάκης - τρομοκρατημένοι οι καταθέτες

  •  Δέκα δισ. ευρώ βρίσκονται στα σεντούκια

Δύο αντίρροπες δυνάμεις δρουν εσχάτως πάνω και δίπλα από τα κεφάλια μας.
Η μία σπρώχνει χιλιάδες ανθρώπους στις πλατείες για να ζητήσουν αξιοπρέπεια κι ανάσα.
Η άλλη σπρώχνει προς τα γκισέ των τραπεζών για ανάληψη καταθέσεων.

Είναι λίγοι αυτοί που τρέχουν στα γκισέ, αρκετοί όμως για να δημιουργήσουν θέμα.
Οι πολλοί των πλατειών βοηθούν, εν γνώσει τους, την ελληνική πλευρά στη σκληρή διαπραγμάτευση των ημερών.
 Οι λίγοι των γκισέ βοηθούν, εν αγνοία τους, την πλευρά των δανειστών, καθιστώντας τα χρονικά περιθώρια εντελώς ασφυκτικά.
Ο λόγος γίνεται για αυτούς που παίρνουν τα λεφτά τους από τις τράπεζες για να τα φυλάξουν στα σπίτια τους. «Δέκα δισ. ευρώ βρίσκονται στα σεντούκια» έγραφαν οι εφημερίδες του Σαββατοκύριακου. Και στα σεντούκια, και στα στρώματα, και στα πλακάκια, και στα υπόγεια, και όπου άλλου νομίζει ο καθένας ότι τα χρήματά του είναι προφυλαγμένα από το τέρας του Grexit.
  •  Στον αντίποδα ο Έλληνας υπουργός Γιάνης Βαρουφάκης
Την ελπίδα να βγει "λευκός" καπνός από τη σημερινή συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, εξέφρασε σήμερα ο Έλληνας υπουργός Γιάνης Βαρουφάκης, προσερχόμενος στο Eurogroup στις Βρυξέλλες.
«Ελπίζω ότι θα υπάρξει συμφωνία» δήλωσε ο Γ. Βαρουφάκης, λέγοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει διανύσει τα δέκα επιπλέον μίλια της διαδρομής και τώρα αναμένει από τους εταίρους της να τη συναντήσουν, όχι διανύοντας τη μισή διαδρομή αλλά το ένα πέμπτο της διαδρομής που διένυσε η Ελλάδα. «Είμαι βέβαιος ότι σήμερα θα γίνει μια συναδελφική συζήτηση και ελπίζουμε ότι τελικά θα βγει "λευκός" καπνός» δήλωσε ο Γ. Βαρουφάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου