Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Αναλυτικά τέθηκαν πολυετή προβλήματα του Ειδικού Γυμνασίου και Λυκείου Ιλίου και στο ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής

  •  Ο κ. Αυγουλάς μετέφερε τη ρητή, αποφασιστική δέσμευση του νέου Υπουργού Υγείας κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή για ουσιαστική αναβάθμιση του Εθνικού Κέντρου Αποκατάστασης
 














Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση των τοπικών και θεσμικών εμπλεκόμενων φορέων μετά τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών για τα πολλά προβλήματα στο Ειδικό Γυμνάσιο και Λύκειο Ιλίου και στο ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής και την πρωτοβουλία που ανέλαβε ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αττικής κ. Σπύρος Τζόκας να συντονίσει σύσκεψη στο χώρο του σχολείου με στόχο την επίλυση των προβλημάτων, το μεσημέρι της Δευτέρας 16 Φεβρουαρίου 2015.

Στη σύσκεψη που συντόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Τζόκας και η οποία κράτησε πάνω από μια ώρα, παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Ιλίου κ. Νίκος Ζενέτος, ο ειδικός συνεργάτης του Υπουργού Υγείας, Τ. Αντιδήμαρχος Ιλίου και Επικεφαλής της Νεολαίας Τυφλών κ. Βαγγέλης Αυγουλάς, ο Διευθυντής του Ειδικού Γυμνασίου και Λυκείου κ. Αναστάσιος Μερκούρης και ο υποδιευθυντής κ. Στάθης Μαστέλος, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αλληλέγγυα πόλη – ΣY.ΡIZ.Α. Ιλίου» κ. Κώστας Κάβουρας, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του σχολείου κ. Μιχαλόπουλος, ο Διοικητής και η Διευθύντρια του Εθνικού Κέντρου Αποκατάστασης, η Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ιλίου κα Γιώτα Μηλιώνη, ο Τ. Αντιδήμαρχος και νυν εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Ιλίου για τα τεχνικά έργα κ. Γιώργος Λιόσης, πολλοί γονείς και καθηγητές, καθώς και ο Διευθυντής των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ιλίου κ. Κυριάκος Καραγιώργης.

 Κατά τη συζήτηση τέθηκαν αναλυτικά πολυετή προβλήματα του σχολείου, ενώ από τους αυτοδιοικητικούς φορείς δεν υπήρξε –προς τιμήν τους- καμία διάθεση για αποφυγή ή μετάθεση ευθυνών. Ο Δήμαρχος Ιλίου δεσμεύτηκε για άμεση παρέμβαση των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου ώστε να διαμορφωθεί κατάλληλος χώρος για τον προαυλισμό των μαθητών, αλλά και παρεμβάσεις κτιριακά όπου τεχνικά επιτρέπεται για τη δημιουργία εξόδων κινδύνου και για να γίνουν πιο λειτουργικές κάποιες  αίθουσες του Ειδικού Γυμνασίου και Λυκείου. Ο  Αντιπεριφερειάρχης κ. Τζόκας δεσμεύτηκε να εντάξει στα αντιπλημμυρικά έργα της Περιφέρειας Αττικής και τη θωράκιση του Εθνικού Κέντρου Αποκατάστασης, καθώς και από κοινού με το Δήμο Ιλίου θα στηρίξει με συντονισμένες ενέργειες το βασικό αίτημα του σχολείου για επισκευή του Γυμναστηρίου το οποίο έχει υποστεί φθορές και δε χρησιμοποιείται μετά τους σεισμούς του 1999, ενώ έχει παραχωρηθεί από το Ίδρυμα Αποκατάστασης Αναπήρων για την άθληση και τη φυσική αγωγή των μαθητών με αναπηρία.
 
Επιπλέον ο κ. Αυγουλάς μετέφερε τη ρητή, αποφασιστική δέσμευση του νέου Υπουργού Υγείας κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή για ουσιαστική αναβάθμιση του Εθνικού Κέντρου Αποκατάστασης, ώστε να επιτελεί τον πραγματικό και αναγκαίο σύγχρονο ρόλο του, με ανθρωποκεντρικά αποτελέσματα. Τέλος, καθηγητές, γονείς και μαθητές, ζήτησαν με μια φωνή συχνότερες τέτοιες συσκέψεις με διαρκή απτά αποτελέσματα, γιατί κάθε θεσμός ξεχωριστά και μια χώρα στο σύνολο της κρίνονται επιτυχημένοι από τη βαρύτητα που δίνουν στην εκπαίδευση και το μέλλον των παιδιών και των νέων!
Πηγή:  pitsounicity

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου