Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Σταύρος Θεοδωράκης: Σημασία έχει πόσους βουλευτές θα έχει το Ποτάμι


Σε συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης εξελίχθηκε η τελευταία τηλεοπτική συνέντευξη του Σταύρου Θεοδωράκη, στο STAR και την Πόπη Τσαπανίδου. Οι δηλώσεις Σαμαρά για το Ποτάμι, η απόφαση του Μάριο Ντράγκι για τo πρόγραμμα αγοράς ομολόγων, οι παράνομες αφισοκολλήσεις της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, η παρουσία του Ιγκλέσιας των Ποδέμος στην Αθήνα, ήταν μερικά από τα θέματα της συζήτησης.

Τα κυριότερα σημεία είναι τα εξής:



  • Αυτή τη στιγμή δεν μιλάμε για το ποιο θα είναι πρώτο κόμμα αφού, καλώς η κακώς, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει φύγει μπροστά. Tο μόνο που απομένει είναι να δούμε πόσο μεγάλη θα είναι η διαφορά. Ίσως ο κύριος Σαμαράς δεν θέλει να το πιστέψει αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα. Το καθοριστικό λοιπόν σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση είναι το ποσοστό του Ποταμιού. Δεν έχει καμία σημασία αν η Νέα Δημοκρατία θα έχει 90 ή 95 βουλευτές αλλά έχει πολύ μεγάλη σημασία αν το Ποτάμι θα έχει 25 ή 30 βουλευτές αφού η τρίτη, ισχυρή, δύναμη είναι αυτή που θα κρατήσει σταθερά το καράβι στο κέντρο και θα εγγυηθεί την παρουσία της χώρας στην Ευρώπη.
  • Δεν υπάρχει περίπτωση το Ποτάμι να εξοκείλει από την βασική του γραμμή που είναι νέοι άνθρωποι στην πολιτική. Από τους 400 υποψήφιους 20 είναι τα γνωστά πρόσωπα. Σε όλη την Ελλάδα έχουμε υποψήφιους νέα και άφθαρτα πρόσωπα.

  • Το ότι επιλέγουμε νέους ανθρώπους για τα ψηφοδέλτια για να ανανεώσουμε τη Βουλή, δεν σημαίνει ότι θα πάμε στις μεγάλες μάχες και τις διαπραγματεύσεις με ανθρώπους που δεν έχουν εμπειρία. Πριν δύο μέρες παρουσιάσαμε την οικονομική μας ομάδα, με ανθρώπους που έχουν διαπρέψει στο εξωτερικό και έχουν συμμετάσχει σε διαπραγματεύσεις σε κορυφαίο επίπεδο.

  • Το καμπανάκι που μας χτύπησε ο Μάριο Ντράγκι είναι ωφέλιμο, καθώς στην ουσία μας λέει ότι η Ελλάδα έχει μόνο να κερδίσει από την παρουσία της στην Ευρώπη. Το θέμα είναι αν ο ΣΥΡΙΖΑ ακούει ολόκληρη την πρόταση. «Να κερδίσει η Ελλάδα μέσα στην Ευρώπη» και όχι να παίξει παιχνίδια εκτός Ευρώπης νομίζοντας ότι θα διατηρήσει τα οφέλη της Ευρώπης. Αυτό δεν θα επιτραπεί.
  • Πρέπει την Κυριακή το βράδυ να βρεθούμε στο γραφείο του νικητή των εκλογών όλοι οι αρχηγοί των κομμάτων που έχουμε Ευρωπαϊκό προσανατολισμό και να γίνει μια προσπάθεια να πάμε ενωμένοι στην Ευρώπη. Βλέπω δεκάδες ξένους δημοσιογράφους τις τελευταίες μέρες και όλοι με ρωτάνε το ίδιο πράγμα: «γιατί πάτε διχασμένοι προς το γκρεμό». Μετά τις εκλογές ελπίζω ότι θα είμαστε όλοι ενωμένοι. Αυτή είναι και η απάντηση που τους δίνω.
  • Χθες η Αθήνα, και είναι ντροπή, γέμισε με χιλιάδες αφίσες του ΣΥΡΙΖΑ και σήμερα έχει γεμίσει με αφίσες της Νέας Δημοκρατίας. Ξαναλέω, είναι ντροπή, πρώτον γιατί απαγορεύεται η αφισοκόλληση και δεύτερον γιατί σκορπάνε τα χρήματα του Ελληνικού λαού.
  • Δεν είναι σοβαροί αυτοί από τον ΣΥΡΙΖΑ που λένε ότι οι λαοί της Ευρώπης μπορούν τη Δευτέρα να κόψουν το μισό χρέος. Εάν αυτό είναι εφικτό γιατί χθες που ήρθε ο Πάμπλο Ιγκλέσιας των Ποδέμος από την Ισπανία για την ομιλία του Τσίπρα στην Ομόνοια δεν ανακοίνωσε ότι η Ισπανία θα μας χαρίσει μερικά απο τα δισεκατομμύρια που μας έχει δανείσει;
  • Σε τέσσερις τομείς, δικαιοσύνη, παιδεία, δημόσιας διοίκησης και οικονομικών το Ποτάμι ζητάει οι άνθρωποι που θα αναλάβουν υπουργοί  να είναι μακριά από τη λογική των κομματικών υπαλλήλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου