Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

SertiCo: Το Τατουάζ είναι ένα μεγαλοπρεπές ξεβράκωμα. Σου βάζει τα γυαλιά, σβήνει το φως και κλείνει πίσω του την πόρτα.



nlpradio: Ας ξεκινήσουμε με το " Τατουάζ". Οι λέξεις ή μάλλον οι στίχοι που χρησιμοποιείς, είναι ένα καλό "χτύπημα" στα όσα νιώθουμε και αντιμετωπίζουμε. Μίλησε μας καταρχήν για το τραγούδι αυτό που έχει την δική σου σφραγίδα
  • Το Τατουάζ είναι ένα μεγαλοπρεπές ξεβράκωμα. Σου βάζει τα γυαλιά, σβήνει το φως και κλείνει πίσω του την πόρτα. Από την κλειδαρότρυπα φουρτούνες ξεμπουκάρουν. Κρατάς το διαβατήριο για το ταξίδι στη νύχτα. Αν δεν ματώσεις με τα λόγια θα σε χαράξει η μουσική. Θα σε κόψει με τσεκούρι. Δεν υμνολογώ το έργο. Κάθε φορά που τα’ ακούω παγώνει η καρδιά μου. Σταματώ να σκέφτομαι. Οι ιδέες μου δεν αντιμετωπίζονται. Θα με ξεκάνουν.
nlpradio: "Στέκεται ακέραια η ελπίδα σου σταλάζει, Παράπονα απ' τη μοίρα μου θηλάζει, Αυτό που με εξαγνίζει Γολγοθάς " Ποίηση μέσα από τις λέξεις που σίγουρα αν όχι κρύβουν μυστικά, τότε έχουν μικρά κρυφά νοήματα. Ισχύει;
  •  Ορθά. Τα νοήματα δείχνουν τη λύσσα που κρύβεται στα σπλάχνα μας. Τη τέφρα των παθών μας. Σερβίρουμε εντόσθια αχνιστά και τη γύμνια της απελπισιάς μας. Θα σας κατασπαράξει η λαιμαργία μας όμως θα προλάβετε να πάρετε μάτι τον θαυμαστό αφαλό του ήχου μας και τον μουσικό υπόκοσμο των μηνυμάτων του.

nlpradio: Στον δίσκο " Η πόλη του καρχαρία", συμμετέχουν αξιόλογοι γνωστοί καλλιτέχνες, πες μας λίγα λόγια τις συνεργασίες αυτές. Μιλάμε για συγκινητικές απαγγελίες και όχι νεκροζώντανες διεκπεραιώσεις. 
  • O σωστός καλλιτέχνης αγωνίζεται να εκφράσει τη συγκίνηση των στιγμών που δεν έζησε αλλά του τις εμπιστεύτηκε ο στιχουργός. Για να φανεί αληθινός πρέπει να αφουγκραστεί τα εσώψυχα του συγγραφέα αφού ο δημιουργός δεν μπορεί να αποκτήσει το βάρος της φωνής του ερμηνευτή. Ο στόχος μου θα πήγαινε στράφι με λάθος φωνές. Τους ευχαριστώ όλους. Βίκυ. Γιάννη. Γιώργο. Λαυρέντη. Μίλτο.

nlpradio: Αρκετά τραγούδια από τον δίσκο, έμειναν στο μυαλό του κοινού σου. Υπάρχει κάποιο που να σε αντιπροσωπεύει ή ακόμα και να πιστεύεις πολύ σε αυτό;
  • Η πόλη του Καρχαρία. Είναι το απατηλό μου οχυρό. Η συμφωνία της ερημιάς. Τα μαγαρισμένα μου συναισθήματα. Το κακό πηγάδι του έρωτα που με καλεί και μ’ οδηγάει. Μια βίαιη διείσδυση. Μια απαγωγή. Σαν κύμα έρχεται και πάει. Τόση άγρια ομορφιά σε τόσο λίγο χρόνο. Σαλτάρει ο νους μου. Στο διάολο τραβώ. Εν δυο. Εν δυο.
nlpradio: Πως νοιώθεις που βλέπεις το έργο σου να κυκλοφορεί και ποια είναι η αποδοχή του κόσμου μέχρι στιγμής 
 
  • Ο Καρχαρίας δεν είναι μόνο δικός μου. Είναι και του Διογένη. Χρόνια τώρα βαδίζουμε αγκαζέ σε μια πορεία με λάβαρα τα ανάποδα χαστούκια του κάθε κορδωμένου ακροατή. Όσο για την αποδοχή του κόσμου για να αστειευτούμε και λίγο, επειδή βγήκαμε αργά στη παρανομία τα μέσα ενημέρωσης δεν πρόλαβαν να μας θάψουν. Ασχολούνται με ψήφους, καρέκλες, σαπουνόπερες και άδεια φλύαρα τραγούδια. Οι φίλοι στο face book σκοντάφτουν στο τοίχο μας σταματούν και μας περιεργάζονται σα να κοιτούν αυθαίρετα. Από πού ξεφυτρώσατε. Πολύ μαυρίλα men.
nlpradio: Υπάρχει η χρυσή τομή για την τέχνη; 

  • Η ποιητική φούρια δεν οδηγεί πουθενά. Τα ξανά μαγειρεμένα τραγούδια δεν μπορούν να σε ξεδιψάσουν. Καταπίνεις στάσιμα νερά. Είναι μούφα πλασαρίσματα. Έχουμε ανάγκη να ακούσουμε καλά νέα. Η τέχνη δεν είναι επάγγελμα ούτε πλεκτάνη να τη στήσεις για να προπορεύεσαι. Είναι ανάγκη έκφρασης. Είναι κραυγή αγωνίας. Είναι το Γαμώτο. Τα κουνιστά κωλαράκια δεν είναι μουσική. Είναι ο πλουμιστός απόπατος κι η αστραπιαία λάμψη των φτηνών πραγμάτων. Χωρίς διάρκεια κι αντοχή στο χρόνο. Η τέχνη είναι παραξενιά και ιδιοτροπία. Υπάρχει εντός σου εκ γενετής. Είναι η ομορφιά που την ξεθάβεις με τα χέρια κάτω από μπάζα ασχήμιας και την πας ψηλά. Δημιουργώ όπως ανασαίνω. Γράφω άρα ζω. Σκαρφαλώνω.
nlpradio: Πες μας λίγα λόγια για τους SertiCo. Ποια είναι τα μέλη και πόσο καιρό συνεργάζεστε. 

  • Oι βασικοί SertiCo είναι ο υποφαινόμενος Βαγγέλης Βαζαίος κι ο Διογένης Κυρατζόγλου. Έπεξε μπάσο και βοήθησε στην ενορχήστρωση ο Θοδωρής Σεκεριάδης. Τραγούδησε ο Γιώργος Μπίλλιος.Τα παιδιά που μας βοηθούν και συμμετέχουν στο σχήμα είναι. Ο Γιάννης Νίγδελης κιθάρες. Ο Στέλιος Πασχάλης ντραμς. Μπάσο ο Τάκης Φίτος. Πιάνο η Τάνυα Νικολούδη. Βιολί ο Θέμης Νικολούδης. Τρομπέτα ο Μιχάλης Χασούρης. Στον ήχο πάντα ο Γιώργος Φραγκέλης.
nlpradio: Να περιμένουμε και μια νέα δουλειά σύντομα;
  •  Αν δεν κάνεις ένα βήμα μπροστά θα μείνεις στην αρχή. Υλικό υπάρχει πολύ. Βοήθεια καμιά. Περιμένω πως και πως τη στιγμή που θα καταφέρω να βάλω μπρος το επόμενο cd. Προς το παρόν πρέπει να μάθει ο κόσμος την Πόλη του Καρχαρία.
nlpradio: Κάποια εμφάνιση προγραμματισμένη;
  • Πρώτη live εμφάνιση στο Σταυρό του Νότου στις 25 Φεβρουαρίου ημέρα Τετάρτη. Περιμένουμε την υποστήριξη σας.
nlpradio:Υπάρχει κάτι που θα ήθελες να μοιραστείς μαζί μα;
  •  Αν δεν κυνηγήσεις αυτό που σε πονά ποτέ δεν θα το πιάσεις. Το χρέος μου το έκανα. Είμαι ευτυχής για το αποτέλεσμα. Πλέον με στοιχειώνουν όλα όσα άφησα πίσω μου ορφανά. Όμως θα έρθει κι η σειρά τους. Το υπόσχομαι. Φτάνει να’ μαστε καλά. 
 
nlpradio: Και μια ευχή για την νέα χρονιά 
  • Να μας πηδάνε όλους όπως μας αξίζει και όχι όπως δεν πρέπει. Αλλιώς δεν μ΄ αφορά. Δεν μ’ αφορά και δεν με τρέφει.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου