Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι από την Ένωση Ελλήνων Μουσουργών


Το Πρόγραμμα Μουσικής (ΒΜ) του Hellenic American College (HAEC) σε συνεργασία με το Hellenic American University (Manchester, NH, USA) και η Ένωση Ελλήνων Μουσουργών, παρουσιάζουν συναυλία με τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι.
Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015, στις 20:30, στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, Μασσαλίας 22, Κολωνάκι.

Η σοπράνο Άρτεμις Μπόγρη και η πιανίστα Βίκυ Στυλιανού ερμηνεύουν μερικά από τα πιο όμορφα τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι από τους κύκλους: Ρωμαϊκή Αγορά, Αντικατοπτρισμοί, Ματωμένος Γάμος, Μεγάλος Ερωτικός, Πορνογραφία, Μύθοι μιας γυναίκας. Οι στίχοι των τραγουδιών ανήκουν στον ίδιο τον συνθέτη, καθώς και σε άλλους σπουδαίους δημιουργούς (Νίκος Γκάτσος, Μιχάλης Κακογιάννης, Μυρτιώτισσα, Γιώργος Ρούσσος, Αγαθή Δημητρούκα, Νότης Περγιάλης, Γιώργος Εμιρζάς, Άρης Δαβαράκης). Η επεξεργασία των τραγουδιών για φωνή και πιάνο έγινε από τη Βίκυ Στυλιανού. Θα ακουστούν επίσης αποσπάσματα από τα πιανιστικά έργα "Ιωνική Σουίτα" και "Για μια μικρή λευκή αχιβάδα". Καλλιτεχνική διεύθυνση: Θόδωρος Αντωνίου.

Βιογραφικά στοιχεία ερμηνευτών:

Άρτεμις Μπόγρη
H υψίφωνος Άρτεμις Μπόγρη σπούδασε τραγούδι στο Ωδείο Ατενέουμ (τάξη Μαρίνας Κρίλοβιτς), παρακολούθησε σεμινάρια τραγουδιού με τους Δάφνη Ευαγγελάτου, Ζανέτ Πηλλού, Άρη Χριστοφέλλη, με τον οποίο συνεχίζει τη μελέτη ρεπερτορίου και σπούδασε στο Στούντιο Όπερας της ΕΛΣ (2009/11). Έχει δώσει συναυλίες με την Πρότυπη Ορχήστρα Δωματίου Αθηνών, την Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων, την Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης, την Ορχήστρα των Χρωμάτων, την Ορχήστρα της ΕΡΤ, το Ελληνικό Συγκρότημα Σύγχρονης Μουσικής και την Καμεράτα. Έχει συνεργαστεί επανειλημμένα με την ΕΛΣ ενώ εμφανίστηκε ως Τσιρίνα στην όπερα του Γιώργου Κουρουπού Η σκηνή των θαυμάτων (ΜΜΑ) και ως Μάννιο στην όπερα του ΓκλουκΟ θρίαμβος της Κλέλιας (ΜΜΑ, Βασιλική Όπερα Λονδίνου). Συνεργάστηκε με το Ergon Ensemble και τον Kasper de Roo στο αφιέρωμα για τα 80χρονα του πρωτοποριακού συνθέτη Peter Maxwell Davies, ερμηνεύοντας τον ρόλο της Miss Donnithorne (Miss Donnithorne's maggot). Είναι απόφοιτος του Τμήματος Οικονομικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιά.

Βίκυ Στυλιανού 
Η Βίκυ Στυλιανού γεννήθηκε στην Αθήνα. Άρχισε μαθήματα πιάνου σε ηλικία πέντε χρόνων. Σε ηλικία δέκα χρόνων πήρε το πρώτο βραβείο στον πανελλήνιο διαγωνισμό πιάνου «Κ. Παπαϊωάννου». Μετά το δίπλωμά της από το Ωδείο Αθηνών με άριστα και πρώτο βραβείο σπούδασε στο Παρίσι (École Normale) με υποτροφία από τη γαλλική κυβέρνηση, και στη Μουσική Ακαδημία της Βασιλείας, από όπου πήρε δίπλωμα σολίστ. Έχει δώσει πολλά ρεσιτάλ και συναυλίες μουσικής δωματίου στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της Ελληνικής περιφέρειας. Έχει επίσης εμφανιστεί σε Αγγλία, Γαλλία, Ιταλία, Γερμανία, Ελβετία, Βέλγιο, Ολλανδία, Σουηδία, Βουλγαρία, Τσεχοσλοβακία, Αλβανία, Τουρκία, Ρουμανία, Κύπρο, Η.Π.Α., κλπ. Έχει επανειλημμένα συνεργαστεί με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, την Εθνική Λυρική Σκηνή και πολλούς άλλους πολιτιστικούς φορείς. Είναι μέλος της Ορχήστρας των Χρωμάτων, του Ελληνικού Συγκροτήματος Σύγχρονης Μουσικής και του Τρίο Αθηνών. Σπούδασε ανώτερα θεωρητικά (πτυχίο φούγκας). Διασκευές και ενορχηστρώσεις της έχουν ερμηνεύσει πολλές ορχήστρες και σύνολα Μουσικής Δωματίου.


Εκδήλωση 
Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015, 20:30

Είσοδος 
Είσοδος ελεύθερη

Διεύθυνση 
Θέατρο Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, Μασσαλίας 22, Κολωνάκι

Πληροφορίες 
Hellenic American College: 210 3680950, www.haec.gr, events@haec.gr
Ένωση Ελλήνων Μουσουργών: 210 7256607, www.eem.org.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου