Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

Ευτέρπη Λημναίου - Πρώτη Γνωριμία (ΝΕΟΣ ΔΙΣΚΟΣ)



Μια νέα προικισμένη λαϊκή τραγουδίστρια με σπουδές, διακρίσεις και βαθιά γνώση του αντικειμένου της, καταθέτει την πρώτη της ολοκληρωμένη δισκογραφική εργασία.
Η «Πρώτη γνωριμία» της Ευτέρπης Λημναίου γίνεται με τις καλύτερες προϋποθέσεις, καθώς τη μουσική στο δίσκο της υπογράφει ο καταξιωμένος συνθέτης και δεξιοτέχνης του μπουζουκιού Δημήτρης Κορδατζής και τους στίχους ο δημιουργός πολλών κλασικών επιτυχιών Βασίλης Παπαδόπουλος.

Σύγχρονα τραγούδια με ουσία και λόγο ύπαρξης, που με ρίζες στο χτες απλώνουν γερά τα κλαδιά τους στο σήμερα. Μπαλάντες, ζεϊμπέκικα, ρούμπες, τσιφτετέλια δημιουργημένα με μεράκι και μαστοριά. Κλασική μεν, αλλά ευφάνταστη ενορχήστρωση και βέβαια… μια ερμηνεία φρέσκια και μεστή ταυτόχρονα, που συγκινεί βαθιά. 

Άλλωστε το σύντομο, αλλά «βαρύ» βιογραφικό της νεαρής Ευτέρπης Λημναίου που ακολουθεί, «τα λέει όλα»: 

Γεννήθηκε στη Μυτιλήνη της Λέσβου το 1988 από μουσική οικογένεια με ρίζες από το Αϊβαλί της Μικράς Ασίας. Σε ηλικία 12 ετών αποφάσισε να φοιτήσει στο Μουσικό σχολείο Μυτιλήνης και να ενταχθεί σε παραδοσιακά μουσικά σύνολα του σχολείου τραγουδώντας και παίζοντας σαντούρι. Κατά τη διάρκεια της φοίτησης της έλαβε μέρος σε περιφερειακούς και πανελλήνιους διαγωνισμούς, κατακτώντας συνολικά 54 βραβεία στο παραδοσιακό και κλασικό τραγούδι, αλλά και στο σαντούρι.

Παράλληλα με τη φοίτησή της στο μουσικό σχολείο, ολοκλήρωσε τις σπουδές της στην κλασική μουσική με πτυχία αρμονίας, αντίστιξης, φούγκας και στην παραδοσιακή μουσική με πτυχίο, αλλά και δίπλωμα στη βυζαντινή μουσική καθώς και στο σαντούρι. Τελειώνοντας το μουσικό λύκειο παρακολούθησε μαθήματα στο παραδοσιακό τραγούδι και στη βυζαντινή μουσική στη σχολή του Σίμωνα Καρά στην Αθηνά, συνεχίζοντας παράλληλα την κλασική κατάρτιση στο ωδείο του Σπύρου Μάζη.

Πέρα από την παρουσία της στο «πατάρι», από τα 13 της χρόνια, στο πλευρό του πατέρα της (μουσικός – τραγουδιστής) συμμετέχοντας σε διάφορες μουσικές εκδηλώσεις, συνεργάστηκε σε συναυλίες με σπουδαίους μουσικούς (Κοτσίνης, Σινόπουλος, Γκουβέντας, Μερετάκης κ.ά.), με το Δημήτρη Μπάση, με το δημοτικό τραγουδιστή Σπύρο Μπρέμπο και άλλους διαλεκτούς. Σταθμός επίσης στη μέχρι τώρα πορεία της, η συμμετοχή της, σε ηλικία 15 ετών, στο δίσκο αφιέρωμα στον Χρόνη Αηδονίδη, ερμηνεύοντας το «Γιοφύρι της Άρτας» και σχετικά πρόσφατα στο δίσκο «Ύμνοι και Ωδές» αποδίδοντας το «Ω Παναγιά μου Δέσποινα». 

Η «Πρώτη γνωριμία» της Ευτέρπης Λημναίου κυκλοφορεί από το Ogdoo Music Group!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου