Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2014

Σύσκεψη για τη Δυτική Αθήνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αθήνας και Δημάρχους


 
Την Τρίτη 22/12/2014 -μετά από πρωτοβουλία του Δημάρχου Αγίας Βαρβάρας- πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικού Τομέα Αθηνών με τον Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αθήνας Σπύρο Τζόκα, τον Πρόεδρο του ΑΣΔΑ και Δήμαρχο Περιστερίου Ανδρέα Παχατουρίδη, τους Δημάρχους Αγίας Βαρβάρας Γιώργο Καπλάνη, Αιγάλεω Δημήτρη Μπίρμπα και του Αντιδημάρχου Χαϊδαρίου Ηλία Βαρυτιμιάδη.

Στη σύσκεψη συζητήθηκε το θέμα του Νοσοκομείου "Αγία Βαρβάρα", καθώς και το θέμα που έχει προκύψει με τις αμφισβητήσεις ιδιοκτησιών στην Αγία Βαρβάρα, αλλά αφορά και τους υπόλοιπους Δήμους.

Μετά το τέλος της συνάντησης, εκδόθηκε η ακόλουθη κοινή ανακοίνωση:

Οι Αυτοδιοικητικές Αρχές της Δυτικής Αθήνας διαπιστώνοντας συμφωνία τοποθέτησης και αποφασιστικότητα κοινής δράσης για κρίσιμα ζητήματα της περιοχής:

α) Eπισημαίνουν για πολλοστή φορά την αναγκαιότητα επαναλειτουργίας του Νοσοκομείου «Αγία Βαρβάρα», ως ένα πρώτο βήμα ανάσχεσης της μεγάλης υποβάθμισης στην οποία έχει περιέλθει η Δημόσια Υγεία στην περιοχή. Δυστυχώς, μέχρι σήμερα καμία από τις δεσμεύσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας δεν έχει υλοποιηθεί. Το μόνο που πραγματοποιήθηκε είναι η σημερινή εκδήλωση -προεκλογικού χαρακτήρα- στο Νοσοκομείο που αφορά την ίδρυση μονάδας ανακούφισης καρκινοπαθών σε συνεργασία με την Αρχιεπισκοπή. Δεν στεκόμαστε αντίθετοι στην ίδρυση της μονάδας, καθώς και στη δική μας οπτική είναι η δημιουργία πολλαπλών δομών Υγείας πρώτου και δεύτερου βαθμού στον χώρο, παράλληλα με το Νοσοκομείο. Ωστόσο, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή η απαράδεκτη ολιγωρία εκ μέρους του Υπουργείου –παρά τις επαναλαμβανόμενες δεσμεύσεις- σχετικά με το φλέγον ζήτημα της επαναλειτουργίας του Νοσοκομείου και να περιορίζεται η κυβερνητική παρέμβαση στη διενέργεια εκδηλώσεων. Κατόπιν των προαναφερθέντων οι υπογράφοντες έκριναν σκόπιμη την απουσία τους από την εκδήλωση και δηλώνουν τον απαρέγκλιτο προσανατολισμό τους στη συνέχιση του ουσιαστικού αγώνα της Δυτικής Αθήνας για το Νοσοκομείο.


β) Συμμερίζονται τα δίκαια αιτήματα νόμιμων ιδιοκτητών –ιδιωτών και ΟΤΑ- ακινήτων εντός οικιστικού ιστού στο σχέδιο πόλης, στους Δήμους Αγίας Βαρβάρας, Αιγάλεω, Περιστερίου και Χαϊδαρίου, στις ιδιοκτησίες των οποίων έχουν εγερθεί ή πρόκειται να εγερθούν αξιώσεις από το Ελληνικό Δημόσιο. Το καθεστώς της ασαφούς κτηματογράφησης οφείλει να τακτοποιηθεί, διασφαλίζοντας τους κατοίκους που με νόμιμο τρόπο απέκτησαν ιδιοκτησίες και που έχον καταχωρηθεί ως δικαιούχοι εγγραπτέων δικαιωμάτων στου προσωρινούς πίνακες ανάρτησης (Π.Κ.Π.Α.) του Εθνικού Κτηματολογίου αφού πληρούσαν τις νόμιμες προϋποθέσεις σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.3127/2003 αρ.4. Σύμφωνα με τον νόμο αυτό, η δικαστική δικαίωση των ιδιοκτητών είναι δεδομένη, όμως η δημιουργία σημαντικής ψυχολογικής και οικονομικής επιβάρυνσης είναι παράλογη και άδικη. Ως μόνη λύση στο σημαντικό αυτό πρόβλημα αποτελεί η επείγουσα έκδοση εγκυκλίου που να αναστέλλει την άσκηση ένδικων μέσων από το Ελληνικό Δημόσιο για όσους ιδιοκτήτες εμπίπτουν στις ανωτέρω κατηγορίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου