Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Κίνδυνος παραπομπής της Ελλάδας στο Ευρωδικαστήριο λόγω της ατμοσφαιρικής ρύπανσης


Ερώτηση για τον κίνδυνο παραπομπής της Ελλάδας στο δικαστήριο της ΕΕ λόγω της ατμοσφαιρικής ρύπανσης από την Χαρά Καφαντάρη

Τον σοβαρό κίνδυνο της παραπομπής της Ελλάδας στο ευρωπαϊκό δικαστήριο, για μία ακόμα φορά για παραβάσεις της περιβαλλοντικής νομοθεσίας, έφερε στη βουλή με ερώτησή της η βουλευτής Β’ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ Χαρά Καφαντάρη.

Πριν από λίγες ημέρες, η Κομισιόν απέστειλε προειδοποιητική επιστολή προς τη χώρα μας, ζητώντας την άμεση λήψη μέτρων για την αποτελεσματικότερη προστασία των πολιτών από την ατμοσφαιρική ρύπανση. Σύμφωνα με την Επιτροπή, η Ελλάδα δεν προστατεύει τους πολίτες της από τη σωματιδιακή ρύπανση (PM10), η οποία μπορεί να προκαλέσει άσθμα, καρδιαγγειακά προβλήματα, καρκίνο του πνεύμονα και πρόωρο θάνατο. Τα σωματίδια αυτά οφείλονται σε εκπομπές που προέρχονται από τη βιομηχανία, την κυκλοφορία και την οικιακή θέρμανση και, σύμφωνα με τη σχετική κοινοτική νομοθεσία, τα κράτη- μέλη οφείλουν να περιορίσουν την έκθεση των πολιτών σε αυτά τα σωματίδια.

Η Χαρά Καφαντάρη ζητά από τον υπουργό ΠΕΚΑ ενημέρωση για το ποια μέτρα προστασίας του πληθυσμού προτίθεται να λάβει μετά την επιστολή της Κομισιόν, καθώς η Ελλάδα έχει προθεσμία δύο μηνών να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου