Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου για τους Σύρους πρόσφυγες


Για την ανάγκη να εξευρεθεί άμεσα κατάλυμα για τους Σύρους πρόσφυγες, η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου επικοινώνησε σήμερα τηλεφωνικά με τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδας κ. Ιερώνυμο, τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, κ. Βασίλη Κικίλια και τον υφυπουργό Εσωτερικών κ. Γιώργο Ντόλιο, με τους οποίους συζήτησε το θέμα. Όλοι συμφώνησαν στην ανάγκη άμεσης επίλυσης του ανθρωπιστικού αυτού ζητήματος, υπερβαίνοντας τα γραφειοκρατικά προσκόμματα. Από την πλευρά της, η Περιφερειάρχης επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι πρόκειται για "αίτημα ανθρωπιστικό, αίτημα αυτονόητο, αίτημα που αν δεν ικανοποιηθεί άμεσα, εκθέτει διεθνώς τη χώρα μας".

Να σημειωθεί ότι την Πέμπη και την Παρασκευή έλαβαν χώρα συναντήσεις στην Περιφέρεια Αττικής, για την άμεση λύση του ανθρωπιστικού αυτού ζητήματος, με τη συμμετοχή του δήμου Αθηναίων, αρμοδίων φορέων καθώς και οικονομικών υπηρεσιών της Περιφέρειας ενώ οι συναντήσεις συνεχίζονται και σήμερα, Κυριακή.

Η Περιφερειάρχης κατά τις τηλεφωνικές επικοινωνίες της υπογράμμισε συγκεκριμένα:

  •  Την άμεση ανάγκη, μέρες που είναι, με τη θερμοκρασία να πέφτει, να βρεθεί ένας χώρος καταλύματος για τους Σύρους πρόσφυγες. Γνωρίζετε ότι μεταξύ τους υπάρχουν μανάδες και παιδιά.
  •  Γνωρίζετε ότι η Περιφέρεια Αττικής δεν έχει αρμοδιότητα για να κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση. Είμαστε όμως διατεθειμένοι να συνεργαστούμε άμεσα μαζί σας, και να συμβάλλουμε πρακτικά όπως μπορούμε, με τις δυνάμεις μας, στο να βρεθεί άμεση λύση.
  • Ας μην μπει και το θέμα αυτό σε έναν κυκεώνα γραφειοκρατίας, τη στιγμή που έχουμε ανθρώπους στο δρόμο.
  • Άμεσα λοιπόν σήμερα, με συνδυασμένες ενέργειες, να τους διασφαλιστεί κατάλυμα, να ληφθεί μέριμνα για την αξιοπρεπή υποδοχή τους, τη στέγασή τους, τη σίτισή τους.
  •  Είναι αίτημα ανθρωπιστικό, αίτημα αυτονόητο, αίτημα που αν δεν ικανοποιηθεί άμεσα, εκθέτει διεθνώς τη χώρα μας.
  •  Πέραν τούτου, το θέμα του καταλύματος των προσφύγων από τη Συρία πρέπει να το δούμε συστηματικά γιατί είναι βέβαιο ότι ο αριθμός τους θα αυξηθεί στο άμεσο μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου