Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Ο Δήμαρχος Ανδρέας Παχατουρίδης συναντήθηκε με τον Γερμανό Ακτιβιστή - Καθηγητή Στέφαν Μακ Νηλ

  • πρωτοστατεί στην ανάδειξη του θέματος των γερμανικών αποζημιώσεων έναντι της Ελλάδας, για τις σφαγές και φρικαλεότητες κατά τον Β ́ Παγκόσμιο Πόλεμο από τους Ναζί

Ο Δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης συναντήθηκε με τον Γερμανό Ακτιβιστή Στέφαν Μακ Νηλ, που πρωτοστατεί στην ανάδειξη του θέματος των γερμανικών αποζημιώσεων έναντι της Ελλάδας, για τις σφαγές και φρικαλεότητες κατά τον Β ́ Παγκόσμιο Πόλεμο από τους Ναζί.

Ο Δήμαρχος Περιστερίου υποδέχτηκε τον κ. Στέφαν Μακ Νηλ (Ιστορικό, Συγγραφέα, Καθηγητή σε Πανεπιστήμια Γερμανίας και Τσεχίας), αναφέροντας ότι γι ́ αυτόν το σκοπό έχει ξεκινήσει πεζοπορία 2.195 χιλιομέτρων από την πόλη Lidice της Τσεχοσλοβακίας στο μαρτυρικό Δίστομο, καθώς οι σφαγές των Ναζί έγιναν την ίδια ακριβώς ημερομηνία (10 Ιουνίου).

Ο κ. Παχατουρίδης τόνισε τον συμβολισμό που δίνει αυτή τη δύσκολη εποχή η ακτιβιστική του δράση σ' όλους τους Έλληνες, που τα τελευταία χρόνια υπομένουν και την ασφυξία του μνημονίου, που πλήττει τη χώρα μας. Σημείωσε ότι παρά το γεγονός ότι τον Γερμανό Ακτιβιστή - Καθηγητή ταλαιπωρεί η ασθένεια του καρκίνου, ο ίδιος συνεχίζει την πεζοπορία από πόλη σε πόλη, μεταφέροντας το δίκαιο αίτημα της Ελλάδας και αυτήν την προσπάθειά του στηρίζει ο Δήμος Περιστερίου.

Από την πλευρά του, ο κ. Στέφαν Μακ Νηλ διαβεβαίωσε ότι η προσπάθειά του αυτή θα σταματήσει όταν υλοποιηθεί ο στόχος να δοθούν οι Γερμανικές αποζημιώσεις στην Ελλάδα, καθώς θεωρεί ότι είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι είναι η μοναδική χώρα, που δεν έχει δικαιωθεί...Στη συνάντηση με τον Γερμανό Καθηγητή συμμετείχαν ακόμη οι Αντιδήμαρχοι Μαίρη Τσιώτα - Μάρκου και Βαγγέλης Τάτσης, καθώς και ο Νομικός Σύμβουλος του Δήμου Αντώνης Βουδούρης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου