Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Η Λαϊκή Συσπείρωση με την Ένωση Γονέων Περιστερίου και συζήτησαν για τα οξυμένα προβλήματα των σχολείων


 Κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης με επικεφαλής το Γρηγόρη Τημπλαλέξη συναντήθηκε με το Δ. Σ. της Ένωσης Γονέων Περιστερίου και συζήτησαν για τα οξυμένα προβλήματα των σχολείων.
Κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό, συγχωνεύσεις-καταργήσεις σχολείων, «εθελοντισμός»-τζάμπα εργασία, προβλήματα στην υλικοτεχνική υποδομή και στη συντήρηση των σχολείων,
υποχρηματοδότηση σχολικών επιτροπών κλπ, που οφείλονται στην αντιεκπαιδευτική-αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, της ΕΕ και της Τοπικής Διοίκησης. Οι αλλαγές που κατά καιρούς γίνονται σκοπό έχουν να προσαρμόσουν περισσότερο το σχολείο στο μοντέλο οικονομικής ανάπτυξης και στις ανάγκες του κεφαλαίου και ενισχύουν τον ταξικό χαρακτήρα του σχολείου σε βάρος των παιδιών της λαϊκής οικογένειας.      Η Λαϊκή Συσπείρωση κάλεσε τους γονείς να απαιτήσουν αγωνιστικά λύσεις στα προβλήματα και να παλέψουν ενάντια στις αιτίες που τα προκαλούν. Να απαιτήσουν σχολείο που να ανταποκρίνεται στις πραγματικές μορφωτικές ανάγκες των παιδιών. Με οργάνωση στους συλλόγους τους και κοινό μέτωπο με τους εκπαιδευτικούς και το ταξικό εργατικό κίνημα. Καμιά κυβερνητική εναλλαγή δεν πρόκειται να φέρει λύσεις, χωρίς ανατροπές στο μοντέλο οικονομικής ανάπτυξης. Η διεκδίκηση λαϊκής παιδείας για ολοκληρωμένη μόρφωση, καθολική και δωρεάν και επαγγελματική αποκατάσταση των νέων, προϋποθέτει σύγκρουση με τις πολιτικές της ΕΕ, της κυβέρνησης και των κομμάτων του ευρωμονόδρομου, που θέλουν παιδεία στην υπηρεσία των επιχειρηματικών ομίλων.      Η Λαϊκή Συσπείρωση βρίσκεται μέσα στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις του περιστεριώτικου λαού, θα φέρει και στο Δημοτικό Συμβούλιο κάθε πρόβλημα και θα απαιτήσει λύσεις και από τη Δημοτική Αρχή.
Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου