Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

ΟΙ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ 4ου ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ




Στις 19/11/2014, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα ‘’ΜΟΥΡΙΕΣ’’ στην  οδό Γιαννιτσών 101, ανοιχτή συζήτηση της παράταξης ‘’ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ στο Περιστέρι’’.
Η εν λόγω ανοιχτή συζήτηση πραγματοποιήθηκε με σκοπό την αλληλογνωριμία των κατοίκων της περιοχής, την ανταλλαγή απόψεων και προβληματισμών για θέματα που απασχολούν την περιοχή, καθώς και την οργάνωση της επιτροπής της Παράταξης του 4ου διαμερίσματος.

Η συζήτηση πλαισιώθηκε από σύντομες εισηγήσεις, του επικεφαλής της παράταξης των ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ για την Ανατροπή στο Περιστέρι κ. Φώτη Κουγιουμτζή, της Συμβούλου του 4ου διαμερίσματος της παράταξης κ. Ζησοπούλου, του Περιφερειακού Συμβούλου κ. Κων. Βλάχου, του προέδρου του Περιβαλλοντικού Συλλόγου κ. Δημ. Κούνδουρου, της αιρετής Συμβούλου του 4ου διαμερίσματος Αθηνών κ. Κεσίδου, της παράταξης ‘’ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΟΛΗ’’, καθώς και από τοποθετήσεις, προβληματισμούς και έγγραφες αναφορές κατοίκων της περιοχής για θέματα που τους απασχολούν.
Ο διάλογος που ακολούθησε ανέδειξε ορισμένα  προβλήματα του 4ου διαμερίσματος, αλλά και τα γενικότερα προβλήματα  που απασχολούν τους κατοίκους του δήμου.
Μεταξύ των θεμάτων που αναπτύχθηκαν στη συζήτηση ήταν :

  • - Αντιπλημμυρικά έργα της περιοχής που δεν έχουν γίνει εδώ και χρόνια, με πρόσφατες τις επιπτώσεις μετά και την τελευταία νεροποντή ,όπως στην περιοχή Τσαλαβούτα, στο Γήπεδο Ατρομήτου και σε κατοικίες πλησίον του γηπέδου.
  • - Επαναλειτουργία του 3ου Δημοτικού σχολείου επί της οδού Δερβενακίων.
  • -Παρακώλυση ομαλής διέλευσης πεζών στην οδό Γιαννιτσών από διπλοπαρκαρίσματα αυτοκινήτων.
  • - Καθεστώς που διέπει τις άδειες λειτουργίας καταστημάτων μαζικής εστίασης.  Αναφορές έγιναν για  καταστήματα στην περιοχή του γηπέδου Ατρομήτου, τα οποία λειτουργούν κατά τη  διάρκεια της ημέρας ως  μεζεδοπωλεία  και το βράδυ μετατρέπονται σε μπαρ, δημιουργώντας προβλήματα στους περίοικους .
  • - Αναφορά στις επιπτώσεις που θα επιφέρει σε  κατοίκους, εμπόρους  και βιοτέχνες της περιοχής, η επένδυση της εταιρείας ARTUME στο οικόπεδο Μουζάκη.
  • - Η γενικότερη έλλειψη  χώρων ψυχαγωγίας για τη νεολαία. Δεν υπάρχουν στέκια συνάθροισης  νέων πέραν από τις καφετέριες, καθώς επίσης δεν υπάρχουν ελεύθεροι χώροι  όπως αλάνες  ή γήπεδα για να παίξουν ελεύθερα τα νέα παιδιά.

Μέσα από τη συζήτηση αυτή προέκυψε η εκδήλωση ενδιαφέροντος κατοίκων να συμμετέχουν στην επιτροπή της παράταξης του 4ου διαμερίσματος.
Οι Ενεργοί Πολίτες θα συνεχίσουν τις επαφές τους με τους κατοίκους των συνοικιών της πόλης μας ,με στόχο την ανάδειξη , τη λύση προβλημάτων, καθώς και την οργάνωση των κατοίκων για να αλλάξουν τα πράγματα στο Περιστέρι.
Δημοτική Ομάδα Ενεργών Πολιτών 4ου Διαμερίσματος Περιστερίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου