Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Ανακοίνωση απεργίας για τις 27 Νοεμβρίου

ΕΝΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ - ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ - ΕΜΠΟΡΩΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Αιμίλιου Βεάκη 36 2ος όροφος (Σωματείο συνταξιούχων ΟΑΕΕ) τηλ 2105754560 – 6932383032 – 6974702115

ΠΕΜΠΤΗ 27 ΝΟΕΜΒΡΗ 11πμ ΟΜΟΝΟΙΑ

ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΚΛΕΙΝΟΥΝ

Συνάδελφε αυτοαπασχολούμενε επαγγελματία, βιοτέχνη, έμπορε, αυτοκινητιστή:

Δεν είναι ανάγκη η Ένωσή μας να σου περιγράψει την κατάσταση που υπάρχει στην αγορά, εσύ την γνωρίζεις καλύτερα. Η πολλά υποσχόμενη ανάπτυξη δεν έρχεται με τα εισοδήματα και τις συντάξεις κατακρεουργημένες, τις εργασιακές σχέσεις διαλυμένες, τις κοινωνικές δαπάνες πετσοκομμένες, εμπορευματοποιημένες και ιδιωτικοποιημένες. 

Συνάδελφοι, το προσχέδιο του προϋπολογισμού και οι διάφορες ρυθμίσεις που ανακοινώνονται, το μόνο που εγγυώνται είναι η συνέχιση της άγριας φορολεηλασίας και η εξασφάλιση των δανειστών. Ξανασυζητούν επίσης το ασφαλιστικό, την απελευθέρωση των επαγγελμάτων, ξεχειλώνουν την λειτουργία της αγοράς για να εξοντώσουν τους μικροεπαγγελματίες οικονομικά και βιολογικά. 

Μπροστά σε αυτήν την κατάσταση ή συμβιβάζεσαι με την ‘’εγγυημένη’’ φτώχεια των κοινωνικών παντοπωλείων, ιατρείων, φαρμακείων κλπ ή αντιδράς οργανωμένα και συντονισμένα με όσους πλήττονται από αυτή την πολιτική. 

Μετά την κινητοποίηση των επαγγελματιών σε όλη τη χώρα την 1η Οκτωβρίου. Την μεγαλειώδη διαδήλωση στο Σύνταγμα την 1η Νοεμβρίου 100.000 διαδηλωτών. Την απόδειξη ότι 1.000 περίπου σωματεία δηλώνουν ότι υπάρχει και το συνδικαλιστικό κίνημα που συνεχίζει διαδηλώνει και απαιτεί, δεν έχουμε και εμείς άλλο δρόμο παρά της συμμετοχής μας για να διεκδικήσουμε: 

Πάγωμα των χρεών προς τον ΟΑΕΕ, το δημόσιο και τις τράπεζες. Κεφαλαιοποίηση των χρεών χωρίς προσαυξήσεις και πρόσθετα τέλη. Μακρόχρονη ρύθμιση, με δόσεις που να μην ξεπερνούν συνολικά το 10% του διαθέσιμου εισοδήματος.

Αποποινικοποίηση των χρεών προς τον ΟΑΕΕ, κατάργηση των αντίστοιχων νόμων. Κατάργηση του ΚΕΑΟ για χρέη στον ΟΑΕΕ. 

Καμία κατάσχεση πρώτης κατοικίας. Αναστολή των κατασχέσεων επαγγελματικής στέγης, εξοπλισμού, μεταφορικών μέσων, τραπεζικών λογαριασμών.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 30%, χωρίς απώλεια ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

Διαχωρισμός των κλάδων σύνταξης και υγείας του ΟΑΕΕ με διαχωρισμό των αντίστοιχων εισφορών. Μείωση της εισφοράς για τον κλάδο υγείας κατά 50% με προοπτική την κατάργησή της.

Ανανέωση όλων των βιβλιαρίων ασθενείας ανεξαρτήτως χρεών.

Κοινωνική Ασφάλιση δημόσια, καθολική, κρατικά επιχορηγούμενη κατά τα 2/3. Δραστική αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης και επιστροφή των κλεμμένων αποθεματικών.

Κατάργηση του ν. 4110/2013 (κατάργηση αφορολόγητου, 26% φορολογία από το πρώτο ευρώ), του τέλους επιτηδεύματος για εισοδήματα μέχρι 20.000€. 

Κατάργηση των νόμων για την αποκαλούμενη “απελευθέρωση” επαγγελμάτων, που διευκολύνει την επέκταση των μονοπωλίων και σπρώχνει στην ανεργία τους αυτοαπασχολούμενους.
Πλήρη αποζημίωση και αποκατάσταση των ζημιών για τους πλημμυροπαθείς συνάδελφους. Πάγωμα των χρεών σε δημόσιο, ΟΑΕΕ και τράπεζες, χωρίς τόκους και προσαυξήσεις, απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για το επόμενο εξάμηνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου