Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Καθαρισμός ρεμάτων Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής ΥΔΡ13


Έχει ξεκινήσει και συνεχίζεται με γρήγορους ρυθμούς ο καθαρισμός των ρεμάτων της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής.
Αντικείμενο της παροχής υπηρεσιών είναι ο καθαρισμός των ρεμάτων και των οχετών σε άνοιγμα μέχρι 3μ., δηλαδή η απομάκρυνση φερτών υλικών και απορριμμάτων προκειμένου να απελευθερωθεί η διατομή για την απρόσκοπτη ροή των ομβρίων υδάτων στα ρέματα των περιοχών αρμοδιότητας Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής, και συγκεκριμένα στους Δήμους Ωρωπού, Μαραθώνα, Ραφήνας – Πικερμίου, Διονύσου, Αχαρνών, Παλλήνης, Παιανίας, Σπατών – Αρτέμιδας, Λαυρεωτικής, Σαρωνικού, Βάρης – Βούλα – Βουλιαγμένης, Κρωπίας, Μαρκοπούλου Μεσογαίας.

Οι εργασίες καθαρισμού έχουν ξεκινήσει και μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί στα κάτωθι ρέματα:
Στο Μέγα ρέμα Ραφήνας με προτεραιότητα το τμήμα του 7ου Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Παλλήνης στο Λουτρό, στην τάφρο πίσω από το 4ο Νηπιαγωγείο Παλλήνης στις εργατικές κατοικίες, στις εκβολές του στο ύψος της οδού Ευβοϊκού.
Σε τμήματα του ρέματος της Εσχατιάς του Δήμου Αχαρνών.
Σε τμήματα του ρέματος Ροκ φέλερ της Νέας Μάκρης του Δήμου Μαραθώνος.
Σε τμήματα του Ασωπού ποταμού του Δήμου Ωρωπίων.

Η εν λόγω παροχή υπηρεσιών έχει διάρκεια 12 μήνες.

Παράλληλα, όπου ζητηθεί λόγω έκτακτων καιρικών φαινομένων, γίνεται άμεση παρέμβαση όπως συνέβη και με τις πρόσφατες πλημμύρες στις Αχαρνές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου