Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Η Υφυπουργός Υγείας, Κατερίνα Παπακώστα – Σιδηροπούλου στο Κέντρο Υγείας Περιστερίου


Το Κέντρο Υγείας Περιστερίου επισκέφθηκε την Τετάρτη, 29.10.2014, η Υφυπουργός Υγείας, Κατερίνα Παπακώστα – Σιδηροπούλου.

Η Υφυπουργός ενημερώθηκε από την υπεύθυνη του Κέντρου, Ελεονόρα Χατζηπασχάλη, για της υπηρεσίες που παρέχονται από το Κέντρο, επισκέφθηκε όλα τα εργαστήριά του και συνομίλησε με γιατρούς, νοσηλευτές, αλλά και με ασθενείς.
Κατά την επίσκεψή της η Υφυπουργός συναντήθηκε και με ομάδα δευτεροετών φοιτητών νοσηλευτικής, με τις οποίες είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει για τη σημασία της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και της κοινοτικής φροντίδας.

Η Υφυπουργός ολοκληρώνοντας την επίσκεψή της, έδωσε τα εύσημα στην υπεύθυνη του Κέντρου για την άριστη λειτουργία του, επισημαίνοντας ότι αποτελεί Κέντρο Υγείας- πρότυπο και του αξίζει η διεθνής διάκριση. Να σημειωθεί ότι το Κέντρο Υγείας Περιστερίου, το οποίο λειτουργεί με τη συνδρομή του ΚΕΕΛΠΝΟ, έχει υποβάλει υποψηφιότητα στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, για τα αντίστοιχα βραβεία που αφορούν παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Σε διάστημα 11 μηνών, έχει εξυπηρετήσει πάνω από 40.000 περιστατικά.

Νωρίτερα, η Υφυπουργός παρευρέθηκε στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας, όπου και μίλησε σε Ημερίδα που διοργάνωσε η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας για την αντιμετώπιση βιολογικών κινδύνων από τον ιό ‘Έμπολα’ στις πύλες εισόδου της χώρας. Όπως επεσήμανε, η χώρα λειτουργεί προληπτικά και αποτρεπτικά, με εμπροσθοβαρή μέτρα, γι’ αυτό και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας από τους πολίτες. Ωστόσο, όπως είπε, αυτό δε σημαίνει ότι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου και οι αρμόδιοι φορείς εφησυχάζουν, καθώς πρόκειται για μια επιδημία που απαιτεί διαρκή επαγρύπνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου