Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Δ. Αθήνας Σπύρου Τζόκα στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «ΑΤΤΙΚΟΝ»

  •  Συμμερίστηκε τις ανησυχίες και τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων και δήλωσε την αμέριστη συμπαράσταση της νέας Περιφερειακής Αρχής στον αγώνα τους



Την Πέμπτη 25/09/14 ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αθήνας Σπύρος Τζόκας επισκέφτηκε το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «ΑΤΤΙΚΟΝ», όπου και συμμετείχε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων.
Στη συγκέντρωση περιγράφηκε η κατάσταση απορύθμισης στην οποία έχει περιέλθει το νοσοκομείο, οι αντίξοες συνθήκες που αντιμετωπίζει το προσωπικό και η πρωτοφανής επιθετική και αντιδεοντολογική αντιμετώπιση εκ μέρους της διοίκησης. Τέλος διατύπωσαν τα αιτήματά τους που στόχο έχουν τη συνολική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών Υγείας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης συμμερίστηκε τις ανησυχίες και τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων και δήλωσε την αμέριστη συμπαράσταση της νέας Περιφερειακής Αρχής στον αγώνα τους. Παρόλο που η Περιφέρεια δεν έχει αρμοδιότητα και ευθύνη για τη λειτουργία των νοσοκομείων, εκπροσωπώντας τους πολίτες που βιώνουν σε μεγάλη ένταση το πρόβλημα της ανεπάρκειας και υποβάθμισης των υπηρεσιών Υγείας, θα κινητοποιηθεί -από τη θεσμική οδό- προς όλες τις κατευθύνσεις με στόχο την επίλυση των προβλημάτων. Ταυτόχρονα θα αναλάβει πρωτοβουλίες για την κινητοποίηση όλων των φορέων και των πολιτών της περιοχής για να ενταθούν οι διεκδικήσεις άμεσης δρομολόγησης λύσεων σε αυτό το ύψιστης σημασίας ζήτημα.

Οι πολίτες της Δυτικής Αθήνας αντιλαμβάνονται τη μεγάλη και φιλότιμη προσπάθεια των λειτουργών της Υγείας και τις αντίξοες συνθήκες που αντιμετωπίζουν. Βιώνουν στη ζωή τους την τεράστια έλλειψη υγειονομικών υπηρεσιών, ενώ διαπιστώνουν τον κυβερνητικό σχεδιασμό απορύθμισης και υποβάθμισης του δημόσιου συστήματος Υγείας σε όφελος του Ιδιωτικού. Όμως δεν πρόκειται να συμβιβαστούν με αυτή την κατάσταση. Θα διεκδικήσουν και θα επιβάλλουν το δικαίωμά τους στην διάγνωση και την περίθαλψη από ένα δημόσιο αξιόπιστο και λειτουργικό σύστημα Υγείας που θα σέβεται τον πολίτη και τους λειτουργούς του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου