Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

Νέο ελεύθερο χώρο αποκτά ο Δήμος Περιστερίου

Ο Δήμος Περιστερίου ανακοινώνει ότι αποκτά και νέο ελεύθερο χώρο με χρηματοδότηση από το "ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ"
Με την υπ΄ άριθμ 71.6.1/2014 Απόφαση του ΥΠΕΚΑ εγκρίθηκε η χρηματοδότηση για την
απαλλοτρίωση και την απόκτηση από τον Δήμο Περιστερίου τμήματος του Ο.Τ. 258α που είναι χαρακτηρισμένο "ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ" επί των οδών Λάρνακος και Αναπαύσεως.
Η συνολική δαπάνη ύψους 4.803.840 € καλύπτεται και χρηματοδοτείται πλήρως από το "ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ" του ΥΠΕΚΑ στο πλαίσιο του ΠΙΛΟΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ "Απόκτηση και Διαμόρφωση Ελεύθερων Χώρων στις Πόλεις".
Το πρόγραμμα αυτό του "ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ" επιλύει το πρόβλημα της έλλειψης Ελευθέρων Χώρων - Κοινόχρηστων Χώρων - Χώρων Πρασίνου και διασφαλίζει το περιβαλλοντικό ισοζύγιο της αναλογίας του δομημένου προς τον αδόμητο χώρο καθώς και την ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Αντ/ρχος κ. Παναγ. Λύκος:
«Η απόφαση χαρακτηρισμού της έκτασης, που αγγίζει τα 6 στρέμματα, εκδόθηκε μετά από σκληρή μάχη και θα διαμορφωθεί σε κοινόχρηστο πράσινο προς όφελος των Περιστεριωτών με χρηματοδότηση 6 εκατ. ευρώ από το «Πράσινο Ταμείο», ποσό που έχει εξασφαλισθεί.

Το «Πράσινο Ταμείο» έχει ως γνωστόν δημιουργηθεί από τα πρόστιμα που εισπράχθηκαν από τις ημιυπαίθριες και αυθαίρετες κατασκευές και τα ποσά αυτά θα διατεθούν για κατασκευές έργων περιβαλλοντικής βελτίωσης και πράσινου.

Εκτός από τον πιο πάνω χώρο, θα κινήσουμε τη διαδικασία απαλλοτρίωσης και της έκτασης ανάμεσα στο δημοτικό γκαράζ και το γήπεδο Ιεροθέου, που μαζί με άλλα μικρότερα τμήματα που έχουν περιέλθει στο Δήμο με δικαστικές αποφάσεις, συγκροτούν ένα χώρο περίπου 3 στρεμμάτων. Οι χαρτογραφήσεις έχουν γίνει και θα επακολουθήσει έρευνα των τίτλων των διεκδικητών των χώρων, απόκτηση των χώρων και εκπόνηση συνολικής μελέτης για διαμόρφωση ενός ακόμη πνεύμονα πράσινου.

Με το δεδομένο, ότι είναι υπό μεταφορά και το δημοτικό γκαράζ -συγκροτήσαμε ήδη διαπαραταξιακή επιτροπή για την εξέταση του θέματος- ο συνολικός χώρος που θα διαμορφωθεί σε Άλσος θα ξεπεράσει τα 150 στρέμματα!

Συνεπώς με το χαρακτηρισμό του Ο.Τ. 258α σε χώρο πράσινου, έγινε ένα ακόμη βήμα, για να γίνει πράξη το όραμα της Διοίκησης Παχατουρίδη να διασφαλίσει την ανάσα των Περιστεριωτών, αλλά και των επόμενων γενεών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου