Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

Σχέδιο-ανάσα για τους οκτώ Δήμους της Δυτικής Αθήνας



 
Με τη χθεσινή επί της αρχής ψήφισης του νέου  Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας -Αττικής, αναγνωρίζονται επιτέλους από τα πλέον επίσημα χείλη, οι χρόνιοι αγώνες του ΑΣΔΑ και των διοικήσεων του, για την ισόρροπη ανάπτυξη των οκτώ Δήμων-μελών του σε σχέση με τους υπόλοιπους Δήμους της Αττικής,  ενάντια στις γεωγραφικές και κοινωνικές ανισότητες εντός του λεκανοπεδίου. Το νομοθέτημα παρεμβαίνει με πολύ συγκεκριμένες δράσεις, παρεμβάσεις και σχέδιο, για τους οκτώ δήμους της Δυτικής Αθήνας.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε χθες στη Βουλή κατά τη συζήτηση του, ο Υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης, το Σχέδιο Ολοκληρωμένης Αστικής Παρέμβασης (Σ.Ο.Α.Π.) Δυτικής Αθήνας είναι σε εξέλιξη και παραδίδεται το φθινόπωρο στον Οργανισμό Ρυθμιστικού Σχεδιασμού της Αθήνας. Στρατηγικοί στόχοι του σχεδίου είναι η βιωσιμότητα, η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και η ανάπτυξη με ταυτόχρονη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. «Δεν μπορεί για παράδειγμα στην Αθήνα να είναι αναπτυγμένα μόνο τα βόρεια προάστια και να είναι υποβαθμισμένοι οι Δήμοι της  Δυτικής Αθήνας», τόνισε ο αρμόδιος Υπουργός κατά την τοποθέτησή του.

Ο Πρόεδρος του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Δυτικής Αθήνας, Ανδρέας A. Μποζίκας μετά τις τελευταίες εξελίξεις, εμφανώς ικανοποιημένος, δήλωσε χθες για το θέμα αυτό:«Ένας μακρόσυρτος αγώνας, με κυρίαρχο στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της Δυτικής Αθήνας μέσα και από το ΣΟΑΠ δικαιώνεται. Ο ΑΣΔΑ και οι Δήμοι – Μέλη του, καθώς επίσης και ο Δήμος της Αθήνας είναι οι μόνοι που έχουν ενταxθεί μέχρις στιγμής στο εν λόγω σχέδιο, το οποίο  θα παραδοθεί αρχές του φθινοπώρου, μέσω του Οργανισμού της Αθήνας. Ρυθμίζουμε λοιπόν κοινωνικές και οικονομικές ανισότητες δεκαετιών, ανάμεσα σε περιφερειακές ενότητες της Αττικής, με στόχο την ισόρροπη ανάπτυξη μεταξύ τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου