Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

Συνελήφθη ο ενεχυροδανειστής Ριχάρδος για υπεξαίρεση

Αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη βρίσκεται ο Δημήτρης Ριχάρδος, γνωστός ιδιοκτήτης επιχείρησης ενεχυροδανειστηρίου και αγοράς, καθώς συνελήφθη τη Δευτέρα στην Αθήνα, κατηγορούμενος για υπεξαίρεση πολύτιμων αντικειμένων.

Η υπόθεση ήρθε στο φως της δημοσιότητας κατά τη διάρκεια ελέγχου που πραγματοποίησε το Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων σε δύο καταστήματα που διατηρεί στην Αττική. Σύμφωνα με την Αστυνομία, σε ένα από τα καταστήματα βρέθηκε πολύ μικρός αριθμός, από τα αγορασθέντα τον τελευταίο μήνα, τιμαλφών όπως προκύπτει από τις εγγραφές-καταχωρήσεις των τηρουμένων βιβλίων, και που προβλέπεται να φυλάσσονται εντός του καταστήματος, ώστε να είναι ευχερής ο προσδιορισμός και να καθίσταται δυνατός ο έλεγχός τους. Επίσης δεν ανευρέθησαν καθόλου τιμαλφή, προερχόμενα από ενέχυρο, τα οποία υποχρεούτο να φυλάσσει, βάσει ιδιωτικών συμφωνητικών, για ένα μήνα.
Εξεταζόμενος ο Δημήτρης Ριχάρδος αρνήθηκε να υποδείξει τους χώρους (θυρίδες-οικίες) όπου φυλάσσονται, τα προερχόμενα από ενέχυρο, τιμαλφή, με αποτέλεσμα να μη δικαιολογεί – αποδεικνύει την κατοχή τους, ιδιοποιούμενος αυτά παρανόμως, από κοινού με τους άγνωστους συνεργούς του.
Σύμφωνα με τον αρμόδιο ορισθέντα εκτιμητή, η αξία των αναγραφομένων αντικειμένων, βάσει των εγγραφών του τηρουμένου βιβλίου της επιχείρησης, για το χρονικό διάστημα του τελευταίου μήνα, υπερβαίνει τα 70.000 ευρώ.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε σε Τακτική Ανακρίτρια. Σε βάρους εκκρεμούν κατηγορίες για υπεξαίρεση κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, παράβαση του νόμου «περί πρόληψης και καταστολής της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες» και της αστυνομικής διάταξης «περί υποχρεώσεων αργυραμοιβών, παλαιοπωλών, ενεχυροδανειστών κ.λπ.».
Για τις ίδιες παραβάσεις αναζητούνται και άγνωστοι συνεργοί του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου