Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

Ψήφισμα του Δήμου Αιγάλεω για την πολύπαθη λωρίδα της Γάζας


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΑΛΕΩ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αιγάλεω εκφράζοντας τη γνώμη και τα συναισθήματα του Αιγαλιώτικου λαού, ομόφωνα, καταδικάζει κατηγορηματικά τη δολοφονική επίθεση των Ισραηλινών στρατιωτικών δυνάμεων κατά του άμαχου πληθυσμού της Παλαιστίνης που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο και τον τραυματισμό εκατοντάδων αμάχων -μεταξύ των οποίων και πολλά παιδιά- και την ενίσχυση της έντασης και της βίας στην πολύπαθη λωρίδα της Γάζας.

Επίσης καταγγέλλει την στάση της παγκόσμιας κοινότητας (Ο.Η.Ε., Η.Π.Α., Ευρωπαϊκή Ένωση) απέναντι στην εγκληματική δράση των Ισραηλινών δυνάμεων και το δράμα του Παλαιστινιακού λαού, που δυστυχώς συμψηφίζουν με πρόσφατες αποφάσεις τους (Ευρωπαϊκή Ένωση και Ευρωκοινοβούλιο) θύτες και θύματα. Η αυτοάμυνα αφορά εμπλεκόμενους ενόπλους και όχι αμάχους. Ζητάμε από την ελληνική κυβέρνηση τη διακοπή της στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδας-Ισραήλ, την προστασία του άμαχου Παλαιστινιακού λαού με πρωτοβουλίες για την εφαρμογή του διεθνούς δικαίου και των ψηφισμάτων του Ο.Η.Ε., καθώς και την επιβολή κυρώσεων στο Ισραήλ για τις εγκληματικές του πράξεις.

Απαιτούμε:

- Τον τερματισμό της ισραηλινής κατοχής και τη δημιουργία ανεξάρτητου, βιώσιμου και κυρίαρχου παλαιστινιακού κράτους, στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την ανατολική Ιερουσαλήμ.

- Την αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους, ως κράτους – μέλους του Ο.Η.Ε.

- Το γκρέμισμα του απαράδεκτου τείχους που διαχωρίζει την Ιερουσαλήμ, τη Δυτική Όχθη και τη Γάζα.

- Την άμεση άρση του αποκλεισμού των Παλαιστινιακών εδαφών.

- Τον άμεσο τερματισμό των εποικισμών και την αποχώρηση των εποίκων.

- Την άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστινίων πολιτικών κρατουμένων στο Ισραήλ και το δικαίωμα επιστροφής όλων των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους.



Το παρόν ψήφισμα να κοινοποιηθεί:

- Στην πρεσβεία της Παλαιστίνης στην Ελλάδα

- Στην ηγεσία του Υπουργείου Εξωτερικών

- Στον τύπο

- Στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Αιγάλεω
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ
 ΑΙΓΑΛΕΩ 23/7/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου