Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

30milliAmpere: Η σκηνή έχει μια ενέργεια ανεπανάληπτη!



 nlpradio:  Ποιά είναι τα μέλη σήμερα στους 30milliAmpere?

  • Οι 30milliAmpere σήμερα είναι οι: Γιώργος Βογιατζάκης - κιθάρα, Νίκος Κανδύλας –μπάσο και φωνητικά, Τάσος Μανώλης –φωνητικά, Γιάννης Πίκος, ντραμς.
 nlpradio: Πότε ξεκίνηση αυτή η μουσική διαδρομή?


  • Η ιδέα ξεκίνησε κάπως πειραματικά το 2009, με τους Γιώργο Βογιατζάκη, Γιάννη Πίκο και Γιώργο Υφαντή, αλλά διαμορφώθηκε ουσιαστικά γύρω στο 2012, με την προσθήκη του Νίκου και του Τάσου.
 nlpradio: Πείτε μας για το τι περιμένουμε δισκογραφικά αυτό τον καιρό
  • Έχουμε ήδη ηχογραφήσει ένα demo τριών δικών μας κομματιών, τα οποία και θα ενταχθούν στο πρώτο μας άλμπουμ που φιλοδοξούμε να βγει τέλος του χρόνου. Τα κομμάτια είναι έτοιμα κι αυτό που μας χρειάζεται είναι κυρίως ένας καλός συντονισμός.
 nlpradio: Απ' ότι διαβάζω στο βιογραφικό σας οι επιρροές σας ειναι από funk metal, blues rock, rock,Pschychedelic Rock. Ποιό από τα είδη αυτά σας κερδίζει πιο πολύ?
  • Οι επιρροές μας είναι πολλές κι όσες αναφέρονται στο βιογραφικό είναι περισσότερο για να καταλάβει κάποιος, που δεν μας έχει ακούσει, τι περίπου έχει να περιμένει… Εξάλλου, κι ο κάθε ένας από εμάς έχει τα δικά του ακούσματα που δεν είναι απαραίτητο να ταυτίζονται απόλυτα με του άλλου –γεγονός που το βρίσκουμε πολύ ενδιαφέρον. Όλα αυτά κάποια στιγμή βγαίνουν και προφανώς όχι επί τούτου. Στην ουσία δεν μας ενδιαφέρει να αυτοπροσδιοριστούμε ως προς το είδος, αλλά αν το κάνει κάποιος ακροατής έχει τη σημασία του να το ακούσουμε.
 nlpradio:  Πως αισθάνεστε όταν βρίσκεστε στην σκηνή?
  • Η αλήθεια είναι ότι θα θέλαμε πολύ περισσότερες εμφανίσεις –έτσι «τρίβονται» τα τραγούδια μας, ερχόμαστε πιο κοντά στο κοινό που του ταιριάζουμε περισσότερο. Περισσότερη «αμηχανία» πάντως έχουμε όταν παίζουμε διασκευές, με τα δικά μας έχουμε «πιο αέρα». Η σκηνή έχει μια ενέργεια ανεπανάληπτη κι όταν νιώθεις ότι ο κόσμος που σε παρακολουθεί είναι κοντά στη μουσική σου αυτό σου δίνει ακόμη μεγαλύτερη δύναμη κι αυτοπεποίθηση.


 nlpradio:  Πάμε να δούμε λίγο για την νέα σας κυκλοφορία, πότε αναμένεται?
  • Αν ολοκληρώσουμε τις ηχογραφήσεις ως το τέλος του χρόνου, κάπου εκεί. Ανυπομονούμε μεν, αλλά υπάρχουν κι άλλοι παράγοντες που έχουν καθοριστικό ρόλο….
 nlpradio:  Πόσα τραγούδια θα περιλαμβάνει?
  • Τα 3 του demo συν άλλα 3, σίγουρα, που είναι ήδη έτοιμα. Επίσης είναι και κάποιες ιδέες μερικών ακόμα κομματιών που αν μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε εγκαίρως, όπως θα θέλαμε, μπορεί κι αυτές να ενταχθούν.
 nlpradio: Τραγούδια με την δική σας σφαγίδα? (στίχους-μουσική)
  • Την αρχική μουσική ιδέα την φέρνει –ως τώρα- ο Γιώργος Βογιατζάκης. Πάνω σε αυτήν, βάζει την μελωδία της φωνής ο Τάσος, τις περισσότερες φορές χωρίς έτοιμους στίχους. Το αποτέλεσμα ηχογραφείται και αναλαμβάνει τους στίχους ο Τάσος ή ο Γιάννης. Αυτή η «μέθοδος» λειτουργεί μια χαρά σε εμάς κι αν λάβουμε υπόψη τις διαφορετικές μουσικές κατευθύνσεις που έχει ο καθένας μας, βγαίνει στο τέλος ένα αποτέλεσμα αρκετά ενδιαφέρον για εμάς –ελπίζουμε και αυτούς που θα το ακούσουν. Και προφανώς σε όλη τη φάση της διαμόρφωσης όλοι συνεισφέρουν, προτείνουν και απορρίπτουν, έχει κι αυτό το ενδιαφέρον του….
 nlpradio: Πιστεύετε ότι η Ελλάδα βοηθάει τα "παιδιά" της μουσικά?
  • Δεν τα βοηθάει, αλλά η αλήθεια είναι δεν ξέρουμε και πως θα μπορούσε να τα βοηθήσει… Η αγορά είναι ελεύθερη κι ανεξέλεγκτη. Οι μηχανισμοί προώθησης συνεχώς αλλάζουν, η έννοια της διανομής και πώλησης ολοκληρωμένου άλμπουμ (όπως τόσα χρόνια το γνωρίσαμε) δεν ισχύει. Πάμε σε μια νέα εποχή, χάνονται οι παλαιές έννοιες, γνωρίζουμε νέες. Μέσα σε όλα αυτά διαπιστώνουμε πολλά «κακά», αλλά δημιουργούνται ξαφνικά και νέες δυνατότητες. Για παράδειγμα το ’70 ή το ’80 δεν μπορούσες να ακούσεις ένα νέο σχήμα ακόμη κι αν αυτό είχε δισκογραφικό συμβόλαιο γιατί οι σταθμοί ήταν περιορισμένοι και έπαιζαν συγκεκριμένα πράγματα. Αλλά τώρα ξαφνικά υπάρχει το youtube –ναι, είναι χαοτικό, δεν βγάζεις άκρη, αλλά υπάρχει. Για να έλθουμε, ωστόσο, πιο κοντά στο θέμα της ερώτησης, η Ελλάδα θα όφειλε να βοηθήσει τα «παιδιά» της στο θέμα της παιδείας και του πολιτισμού. Από εκεί ξεκινάν όλα κι εκεί καταλήγουν.
 nlpradio: Πότε θα σας δούμε Live?
  • Η αλήθεια είναι ότι δεν έχουμε κάτι προγραμματισμένο αυτόν τον καιρό. Ελπίζουμε σύντομα και ελπίζουμε να βρεθεί κι ο τρόπος όσο το δυνατόν «καλύτερης» κοινοποίησης.
 nlpradio: Θα ξανασυναντηθούμε παιδιά μόλις κυκλοφορήσετε την νέα σας δουλειά αυτο ειναι σίγουρο
Καλή επιτυχία και το αναμένουμε!
Jumping Fish page:

Myspace page:


Facebook:



video

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου