Κυριακή 15 Ιουνίου 2014

Γιατί φωνάζουμε στο σεξ! ¨Ερευνα


Η σεξουαλική επαφή είναι μια εμπειρία θεωρείται αυτοέκφραση και ο κάθε άνθρωπος την βιώνει διαφορετικά. Υπάρχουν άτομα που τους αρέσει περισσότερο να είναι τόσο οι ίσιοι όσο ο/η σύντροφός τους αρκετά... θορυβώδεις στο σεξ και αυτό έχει επιστημονική εξήγηση.

Ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Λιντς στην Αγγλία, διαπίστωσαν ότι τόσο οι άντρες όσο και οι γυναίκες προτιμούν το έτερόν τους ήμισυ να εκφράζεται ελεύθερα την ώρα της σεξουαλικής επαφής και ειδικά να αφήνεται και να φωνάζει δυνατά την στιγμή της κορύφωσης και του οργασμού.
Αυτό, σύμφωνα με τους επιστήμονες, κάνει και τους δύο να νιώθουν ικανοποίηση και αυτοεπιβεβαίωση για την προσωπική τους... επίδοση, αλλά και να αισθάνονται ευχάριστα επειδή ο/ σύντροφό τους, τούς έδειξε πως απόλαυσε την σεξουαλική τους επαφή.
Για τις ανάγκες της έρευνας, η οποία δημοσιεύθηκε στην επιθεωρηση Archives of Sexual Behaviour, οι επιστήμονες εξέτασαν τις περιπτώσεις 71 γυναικών, οι οποίες κλήθηκαν να περιγράψουν τον τόπο που εκφράζονται την ώρα του σεξ.
Διαπίστωσαν ότι:
  • Το 92% των γυναικών πιστεύει πως όταν φωνάζουν την ώρα του σεξ, ανεβάζουν την αυτοπεποίθηση του συντρόφου τους.
  • Το 87% παραδέχτηκε ότι το να φωνάζουν στο σεξ είναι συνειδητή τους επιλογή και το κάνουν ακριβώς επειδή θέλουν να νιώσει καλά ο σύντροφός τους.
  • Τα 2/3 των γυναικών αποκάλυψε ότι όταν φωνάζουν βοηθούν τον σύντροφό τους να φτάσει σε οργασμό και αυτό είναι κάτι που το επιδιώκουν.
Οι ερευνητές επισήμαναν επίσης πως οι άντρες συμφωνούν πως όταν η σύντροφός τους εκφράζεται με δυνατές φωνές κατά τη διάρκεια του σεξ, η συνολική εμπειρία είναι πιο ευχάριστη για εκείνους.
Τέλος, τόσο οι άντρες, όσο και οι γυναίκες συμφωνούν πως οι γυναίκες είναι εκείνες που φωνάζουν περισσότερο. Συγκεκριμένα αυτό πιστεύει το 94% των γυναικών και περίπου το 70% των αντρών.

Πηγή:metro.co.uk - onmed

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου