Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Ρένα Δούρου: Είμαστε ενάντια στην ενεργειακή υποτέλεια της χώρας

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης του ΣΥΡΙΖΑ κατά της προωθούμενης ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ η εκλεγμένη Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου τόνισε τα εξής :

«Ως επικεφαλής πολυπληθούς αντιπροσωπείας της περιφερειακής παράταξης ‘Δύναμη Ζωής’, σας λέω ότι εμείς έχουμε επιλέξει πλευρά. Έχουμε επιλέξει την πλευρά που είναι ενάντια στον πόλεμο
για την ενεργειακή φτώχεια των πολιτών. Την πλευρά που είναι ενάντια στην ενεργειακή υποτέλεια της χώρας.

Με την προωθούμενη ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, όπως κι αν ονομαστεί αυτή, συνεχίζεται η επίθεση κατά του δημοσίου συμφέροντος. Συνεχίζεται η υπονόμευση των προϋποθέσεων της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας. Συνεχίζεται η απαξίωση των όποιων εργαλείων έχουν απομείνει για να μπορέσει κάποια στιγμή στο μέλλον να σταθεί η χώρα, η οικονομία, η κοινωνία, οι πολίτες στα πόδια τους.

Η προωθούμενη ιδιωτικοποίηση της ενέργειας, δεν έτυχε, πέτυχε.

Και τούτο γιατί εντάσσεται στο γενικότερο σχεδιασμό του πολιτικού υβριδίου, που ονομάζεται σαμαροβενιζελισμός. Ενός σχεδιασμού που ιδιωτικοποιεί συνολικά τον δημόσιο πλούτο. Το νερό, την ενέργεια.

Αγνοώντας προκλητικά  τις συνέπειες για τους πολίτες, όπως την άνοδο των τιμών, την υποβάθμιση των υποδομών, την αναίρεση των εργασιακών σχέσεων. Στο πλαίσιο αυτής της δυσμενούς συγκυρίας, ο ΣΥΡΙΖΑ καλείται να τεθεί επικεφαλής ενός κοινού αγώνα.

Ενός παλλαϊκού μετώπου. Μακριά από κομματικές στοιχίσεις και πολιτικάντικα στεγανά. Σήμερα δεν έχουμε την πολυτέλεια για κομματική υστεροβουλία.

Σήμερα εκείνο που μετράει είναι η λαϊκή συμπαράταξη σε όλα τα επίπεδα. Στο πλαίσιο αυτό η Τοπική Αυτοδιοίκηση καλείται να παίξει τον δικό της κρίσιμο ρόλο.

Και ειδικά η Περιφέρεια Αττικής. Οφείλει και μπορεί να υψώσει φωνή διαμαρτυρίας και αντίστασης στα προωθούμενα σχέδια ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ. Σχέδια οικονομικά καταστροφικά, ενεργειακά ατελέσφορα και κοινωνικά επιζήμια.

Σχέδια εθνικής ντροπής. Σχέδια αντιλαϊκά, που οι πολίτες θα ανατρέψουν. Συμπαρασύροντας και την κυβέρνηση της απαξίωσης του εθνικού πλούτου.

Της απαξίωσης της χώρας! Μαζί, συντονισμένα για τη νίκη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου