Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

Λαϊκή βραδιά ΕΛΛΗ ΑΛΕΞΙΟΥ αφιερωμένη στη μεγάλη νίκη του κινήματος


                                                               





 Μια  υπέροχη λαϊκή βραδιά  χάρισε η μουσική ομάδα του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Περιστερίου "ΕΛΛΗ ΑΛΕΞΙΟΥ"  αφιερωμένη στη μεγάλη νίκη του κινήματος,

που αφορούσε στη μη συγχώνευση τεσσάρων Δημοτικών Σχολείων. Ταυτόχρονα είχε και το χαρακτήρα στήριξης του αγώνα κατά των συγχωνεύσεων με αίτημα να μην κλείσει κανένα σχολείο.  Το προαύλιο του σχολείου 15-29 γέμισε χθές 18 Ιουνίου ασφυκτικά από γονείς, εκπαιδευτικούς, μέλη παρατάξεων και συλλόγων γονέων, που γεύτηκαν τους μεζέδες (προσφορά του συλλόγου του 29ου δημοτικού) και διασκέδασαν μέχρι τις μεταμεσονύκτιες ώρες.                                                      
Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Σ. Λαβδαίος, ο Κ. Λεμπέσης και ο πρόεδρος του συλλόγου εκπαιδευτικών Κ. Παπλωματάς, ο οποίος είπε μεταξύ άλλων:   "Μετά και τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα που αφορά στη συγχώνευση έξι σχολικών μονάδων στο Περιστέρι και αξιολογώντας την όλη αγωνιστική πορεία των τριών εβδομάδων, γονιών και εκπαιδευτικών, αβίαστα εξάγονται τα πρώτα συμπεράσματα. Η οργάνωση του αγώνα, το περιεχόμενο, ο προσανατολισμός,  ο σχεδιασμός δράσης, η κλιμακούμενη αξιοποίηση όλων των μορφών και ο συντονισμός είναι τα απαραίτητα συστατικά για τη δημιουργία του κοινωνικού μετώπου ικανού, μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες,  να συντρίψει το αρραγές μέτωπο των φορέων της αντιλαϊκής και κατ΄επέκταση της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής.                                                                  

Πάνω σε αυτή την πλατφόρμα, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Περιστερίου «ΕΛΛΗ ΑΛΕΞΙΟΥ» και η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, που είχαν τη βασική ευθύνη του συντονισμού  του αγώνα σε συνεργασία με τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων από τα περισσότερα σχολεία στο Περιστέρι,  μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα οργάνωσαν δράσεις, που συσπείρωσαν πολλές δυνάμεις και έφεραν αποτέλεσμα. Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Π.Ε. Γ΄ Αθήνας, στην Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής, στο Υπουργείο Παιδείας, συλλαλητήρια, συμβολικό αποκλεισμό δρόμων, αποχή από τα μαθήματα, παρέμβαση σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ολοήμερη δράση στο Δημαρχείο, διακίνηση υλικού (πάνω από 11.000 φωτοτυπίες) σε κεντρικά σημεία, ανάρτηση πανό σε όλα τα υπό συγχώνευση σχολεία, μαζικές γενικές συνελεύσεις, συνέντευξη τύπου, συνεχόμενες συσκέψεις φορέων κ.λ.π.                                                            

Σηκώθηκε επίσης ένα μεγάλο κύμα αλληλεγγύης από όλους σχεδόν τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων και ιδιαίτερα από τα σχολεία που την προηγούμενη χρονιά ανέτρεψαν τα σχέδια του Υπουργείου Παιδείας για συγχώνευσή τους, από φορείς και Δημοτικές Παρατάξεις. Η φλόγα αυτή του αγώνα μας μεταδόθηκε και σε άλλες περιοχές. Εναρμονίσαμε το αγωνιστικό μας πρόγραμμα με τις πρωτοβουλίες της ΑΣΓΜΕ και έτσι στείλαμε ένα ηχηρό μήνυμα για την αποτελεσματικότητα των αγώνων κόντρα σε αυτούς που τους  λοιδόρησαν  και τους απαξίωσαν ιδιαίτερα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου από πλευράς εκπροσώπου της Δημοτικής Αρχής (θα δημοσιεύσουμε τα πρακτικά συνεδρίασης). Το αποτέλεσμα δε μας ικανοποιεί όμως απόλυτα. Δύο σχολεία τα 30- 49 Δημοτικά παραμένουν ακόμα στο στόχαστρο. Ο αγώνας μας θα συνεχιστεί με αμείωτη ένταση μέχρι να έχουμε και για αυτές τις σχολικές μονάδες θετικό αποτέλεσμα. Χρειάζεται να αυξηθεί η αλληλεγγύη, να συνεχίσουν να πορεύονται μαζί μας και οι γονείς από τα σχολεία που νίκησαν, να μην απαισιοδοξήσουν οι γονείς των σχολείων που επιμένει το Υπουργείο στη συγχώνευσή τους. Και η νίκη θα είναι δική τους. Μόνο δική τους. Και ας το ακούσουν καλά όλοι αυτοί που σκέφτονται να εκμεταλλευτούν αυτή τη νικηφόρα πορεία. Το αποτέλεσμα ανήκει αποκλειστικά στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, που έδωσαν με αξιοπρέπεια μια δύσκολη μάχη και μπόρεσαν να ανατρέψουν απόφαση (ΦΕΚ) Υπουργείου. Δεν ανήκει σε κανέναν άλλον. Τέλος αυτό το διάστημα δίνουμε εμείς οι εκπαιδευτικοί και άλλη παράλληλη μάχη. Τη μάχη ενάντια στην Αυτοαξιολόγηση της Σχολικής Μονάδας, που συνδέεται με την πολιτική των συγχωνεύσεων. Οι Σύλλογοι Διδασκόντων θα πρέπει να επιμείνουν στην άρνησή τους και να πάρουν απορριπτικές αποφάσεις αποστολής των εκθέσεων των ομάδων εργασίας, που λειτούργησαν στα πλαίσια της Α.Ε.Ε".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου