Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

"Όχι" στην παραίτηση Κουβέλη από στελέχη και βουλευτές της ΔΗΜΑΡ

  • Να μην επιμείνει στην παραίτησή από την ηγεσία της ΔΗΜΑΡ, μετά το αρνητικό αποτέλεσμα των πρόσφατων εκλογών, ζήτησαν ομοφώνως από τον Φώτη Κουβέλη, τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΔΗΜΑΡ μετά από μία μαραθώνια συνεδρίαση διάρκειας οκτώ ωρών.

Από την συνεδρίαση απουσίαζαν οι βουλευτές Γρηγόρης Ψαριανός και Βασίλης Οικονόμου.

Νωρίτερα, ο Φώτης Κουβέλης, επιχειρώντας να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους δεν υπέβαλε άμεσα την παραίτησή του το βράδυ της Κυριακής, υπογράμμισε πως προχώρησε σε αυτή την κίνηση για να προασπίσει τη συντεταγμένη πορεία της ΔΗΜΑΡ.

«Δεν το έκανα την Κυριακή, γιατί ήθελα να προασπίσω την απρόσκοπτη λειτουργία του κόμματος και τη συντεταγμένη πορεία μας. Από την πρώτη μου δήλωση την Κυριακή εξάλλου παρέπεμπα στις κομματικές διαδικασίες. Το άλλο Σαββατοκύριακο θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή όπου θα υποβάλω την παραίτησή μου και εκεί θα αποφασιστεί αν θα πάμε σε διαρκές ή έκτακτο συνέδριο», είπε ο Φ. Κουβέλης.

Εάν το επόμενο Σάββατο η Κεντρική Επιτροπή κάνει αποδεκτή την παραίτηση του Φώτη Κουβέλη, τότε το κόμμα θα οδηγηθεί σε τακτικό συνέδριο με την εκλογή νέων συνέδρων και νέας ηγεσίας. Σε αντίθετη περίπτωση, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ θα θέσει την παραίτησή του ενώπιον διαρκούς συνεδρίου με τη συμμετοχή όσων συνέδρων είχαν λάβει μέρος και την προηγούμενη φορά σε αυτό.

  • Τι είπε ο Φώτης Κουβέλης

Σύμφωνα με πληροφορίες από κομματικές πηγές, ο Φώτης Κουβέλης στη σύντομη εισήγησή του αναφέρθηκε στο ζήτημα της παραίτησής του, τονίζοντας ότι δεν προχώρησε στην κίνηση αυτή από την Κυριακή το βράδυ, επειδή θέλησε να διασφαλίσει τη συντεταγμένη πορεία της ΔΗΜΑΡ και υπενθύμισε ότι με τη δήλωσή του το βράδυ των εκλογών παρέπεμπε στα αρμόδια όργανα του κόμματος.

Έτσι ζήτησε να συγκληθεί, το επόμενο Σαββατοκύριακο 7 και 8 Ιουνίου, η Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ για να συζητήσει την παραίτησή του, να αποτιμήσει τις αιτίες του εκλογικού αποτελέσματος και να προσδιορίσει από εδώ και στο εξής τον προσανατολισμό και κυρίως τις συμμαχίες του κόμματος.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ - ΜΠΕ, με αυτά τα δεδομένα, η σύγκληση του διαρκούς συνεδρίου θεωρείται δεδομένη μέχρι τα τέλη Ιουνίου.
  • «Θολό πολιτικό μήνυμα»

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το πρώτο δίωρο της συνεδρίασης είχαν τοποθετηθεί πέντε με έξι στελέχη και βουλευτές, που απέδωσαν το αρνητικό αποτέλεσμα στο «θολό» πολιτικό μήνυμα που εξέπεμψε η ΔΗΜΑΡ.

«Το ούτε με την κυβέρνηση, ούτε με τον ΣΥΡΙΖΑ, στέρησε από τη ΔΗΜΑΡ το να διατυπώσει καθαρό μήνυμα και οι ψηφοφόροι το προσπέρασαν» ειπώθηκε χαρακτηριστικά από ηγετικό στέλεχος του κόμματος, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ - ΜΠΕ.

Αναφορά έγινε επίσης σε υποβάθμιση του ευρωπαϊκού χαρακτήρα του κόμματος, συστατικό στοιχείο της συγκρότησής του.

Το τρίτο σημείο αφορά την εμφανή έλλειψη συνεκτικότητας στο εσωτερικό του κόμματος, με συνέπεια να μην εμφανίζει ενιαία εικόνα. Υπενθυμίζεται πως η ΔΗΜΑΡ στις ευρωεκλογές συγκέντρωσε ποσοστό 1,20%.
left

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου