Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Για ένα φρέσκο μαρούλι!!!

  •  Ποτέ μετά την κατοχή δεν απλώθηκαν τόσα πολλά χέρια για ένα μαρούλι!

  1. Άνω Σμύρνη στην οδό Ελλησπόντου
  2. Περιστέρι στον 'Άγιο Αντώνιο
  3. Κολωνός στην οδό Επιδαύρου
  4. Δραπετσώνα στην οδό Ρήγα Φεραίου
  5. Νίκαια στην οδό Φιλαδελφείας
  6. Μενίδι στο Δημαρχείο (Μποσδα)
  7. Ελευσίνα στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως
 Οι σημερινές εικόνες από τα 7 σημεία της Αττικής αποτελούν τα τεκμήρια του πρωτοφανούς  εγκλήματος που έχει συντελεστεί σε βάρος της ελληνικής κοινωνίας.


 
 Απίστευτες εικόνες διαδραματίσθηκαν από το πρωί στους πάγκους των Λαϊκών Αγορών με τη διανομή δωρεάν τροφίμων που είχαν στήσει η παραγωγοί.

Χιλιάδες πολιτών σχημάτισαν ουρές από νωρίς το πρωί στα 7 σημεία προκειμένου να εξασφαλίσουν μερικές πατάτες ή κάποιες τσάντες με οπωροκηπευτικά και φρούτα που έκαναν την δωρεάν διανομή προϊόντων οι παραγωγοί των λαϊκών αγορών σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης που αλλάζει τα πάντα στις λαϊκές αγορές.

 Οι σημερινές εικόνες των χιλιάδων ανθρώπων που περίμεναν στις ουρές και σε κάποιες περιπτώσεις διαγκωνίστηκαν για μια σακούλα δωρεάν λαχανικά, γελοιοποίησαν πλήρως την προπαγανδιστική εκστρατεία κυβέρνησης και Διαπλοκής.

  • Ποτέ μετά την κατοχή δεν απλώθηκαν τόσα πολλά χέρια για ένα μαρούλι!
  • Ποτέ δεν έσκυψαν και δεν γονάτισαν τόσοι πολλοί άνθρωποι για μια σακούλα φρούτα και πατάτες!
  • Οι εικόνες κάνουν το γύρω του κόσμου!
  Όσο άδικη κι αν ήταν πάντοτε η κατανομή του πλούτου, το μεγάλο επίτευγμα της μεταπολεμικής Δυτικής Ευρώπης ήταν η εξάλειψη της απόλυτης ανέχειας και η εξασφάλιση ενός επιπέδου αξιοπρεπούς διαβίωσης για τους περισσότερους.
Η αδυναμία εξεύρεσης των βασικών αγαθών για την επιβίωση θεωρούταν πρόβλημα αποκλειστικά του «Τρίτου Κόσμου».


Δεν χρειάστηκε παρά η απόφαση των παραγωγών λαϊκών αγορών να μοιράσουν δωρεάν φρούτα και λαχανικά για να κονιορτοποιηθεί το κυβερνητικό success story και να αναδειχτεί η τραγωδία που βιώνει η ελληνική κοινωνία. Η Ελλάδα δεν είναι μια χώρα που αρχίζει να ελπίζει, αλλά μια χώρα που βυθίζεται ολοένα και πιο βαθιά στην απόγνωση.



 Η Ελλάδα επιστρέφει.
Όχι στην ανάπτυξη, αλλά στο σκοτεινό παρελθόν της το οποίο νόμιζε ότι είχε αφήσει οριστικά πίσω.
Οι σημερινές εικόνες αποτελούν τα τεκμήρια του πρωτοφανούς  εγκλήματος που έχει συντελεστεί σε βάρος της ελληνικής κοινωνίας.

Για την 1 Μαΐου οι παραγωγοί έχουν δηλώσει ότι θα συμμετάσχουν στην πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση μαζί με τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους συνταξιούχους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου