Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΚΕΝΤΡΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ



  • Το Υπουργείο ανακοίνωσε τη διακοπή των εργασιών για τη δημιουργία δομών κράτησης μεταναστών στην πόλη

Αγαπητοί συμπολίτες, συμπολίτισσες

Όπως είναι γνωστό η πόλη μας τις τελευταίες μέρες αντιμετώπισε μία μεγάλη πρόκληση. Επιχειρήθηκε από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με αιφνιδιαστικό τρόπο και με ταχύρρυθμες διαδικασίες η λειτουργία Ανοικτής Δομής  Φιλοξενίας μεταναστών στο χώρο του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων ( Κ.Κ.Α.Χ.) .

Η απάντησή μας ήταν άμεση, αποφασιστική και, όπως αποδείχτηκε από την εξέλιξη των πραγμάτων, αποτελεσματική. Το Υπουργείο ανακοίνωσε τη διακοπή των εργασιών για τη
δημιουργία δομών κράτησης μεταναστών στην πόλη μας και την πρόθεση να υπάρξει ουσιαστικός διάλογος για το θέμα στο προσεχές διάστημα. Εδώ θέλω να γίνει ξεκάθαρο προς όλους, εντός και εκτός Αγίας Βαρβάρας, ότι για εμάς η διακοπή των εργασιών είναι οριστική.

Η εξέλιξη αυτή αποτελεί δικαίωση της δυναμικής στάσης μας και αποτελεί κατάκτηση για την πόλη. Με πρωτοβουλία μας συγκροτήθηκε το μεγαλύτερο δυνατόν πολιτικό, αυτοδιοικητικό και κοινωνικό μέτωπο ενάντια σε αυτή τη μεθόδευση υποβάθμισης της πόλης και της ευρύτερης περιοχής. Το θετικό αποτέλεσμα  επιτεύχθηκε χάρη στη σταθερή προσήλωσή μας στη δημιουργία των μεγαλύτερων δυνατών συναινέσεων και συνεννοήσεων με όλες τις παρατάξεις και τους φορείς της πόλης στη βάση καθαρών θέσεων. Ο καταλυτικός όμως παράγοντας για την εξέλιξη αυτή υπήρξε η παλλαϊκή συμμετοχή των απλών πολιτών της Αγίας Βαρβάρας στο κάλεσμα μας για δυναμική και αγωνιστική παρουσία. Η διαπίστωση αυτή συνιστά μία πολύ σημαντική παρακαταθήκη και για το μέλλον.

 Η πρόσφατη θετική για το ζήτημα αυτό εξέλιξη δεν μας εφησυχάζει και δεν μας αδρανοποιεί. Επαναλαμβάνουμε την σταθερή και αδιαπραγμάτευτη θέση και απόφασή μας ότι ως Δημοτική Αρχή σήμερα και αύριο δεν θα επιτρέψουμε καμία περαιτέρω υποβάθμιση της περιοχής μας. Αντιθέτως είμαστε και θα παραμείνουμε αταλάντευτοι στην κατεύθυνση όχι απλώς της υπεράσπισης των κεκτημένων μας, αλλά και διεκδίκησης ουσιαστικών βελτιώσεων των συνθηκών διαβίωσης στην Αγία Βαρβάρα.

 Στα πλαίσια αυτά, υπενθυμίζουμε στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και στη φυσική ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας ότι αντί να απεργάζονται σχέδια δημιουργίας δομών κράτησης ανθρώπινων ψυχών, να ανταποκριθούν άμεσα στις αλλεπάλληλες γραπτές και προφορικές παρεμβάσεις μας, που αφορούν στη δημόσια τάξη και ασφάλεια στην πόλη.

Ελπίζουμε ότι δεν θα χρειαστεί οι πολίτες της Αγίας Βαρβάρας και η Δημοτική Αρχή να κατέβουν ξανά στους δρόμους για να προστατεύσουν την πόλη και τους εαυτούς τους.

Ας μην έχει όμως κανείς την αμφιβολία, ότι αν χρειαστεί θα το κάνουμε.


                                                                                                 Γιώργος Π. Καπλάνης

                                                                                             Δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας                                                                                                                

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου