Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

4η διάλεξη «Το ημερολογιακό ζήτημα και ο εορτασμός του Πάσχα από την άποψη της Αστρονομίας»





Τετάρτη 02-04-2014: 4η διάλεξη «Το ημερολογιακό ζήτημα και ο εορτασμός του Πάσχα από την άποψη της Αστρονομίας».

Την Τετάρτη 2 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί η 4η διάλεξη του κύκλου «ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ - Η Αστρονομία στη ζωή μας», της πρωτοβουλίας του Δήμου Αιγάλεω να προσφέρει στους πολίτες έξι δωρεάν εκλαϊκευμένες διαλέξεις με αντικείμενο την Αστρονομία και σκοπό την ανάδειξη στο Αιγάλεω θεμάτων ευρύτερου ενδιαφέροντος από τις επιστήμες και την πνευματική ζωή.
Η τέταρτη διάλεξη έχει τίτλο «Το ημερολογιακό ζήτημα και ο εορτασμός του Πάσχα από την άποψη της Αστρονομίας» και πραγματεύεται το ζήτημα της δημιουργίας των ημερολογιακών συστημάτων και τον εορτασμό του Πάσχα μετά την πανσέληνο της εαρινής ισημερίας.

Εισηγητής θα είναι ο κ.Στάτος Θεοδοσίου, πανεπιστημιακός καθηγητής Αστροφυσικής και Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών, γνωστός στο ευρύ κοινό και από τις επί μακρόν επιστημονικές τηλεοπτικές εκπομπές του στη δημόσια τηλεόραση.
Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο «Γιάννης Ρίτσος» του Δήμου Αιγάλεω (Δημαρχείου και Κουντουριώτου, σταθμός μετρό «Αιγάλεω», τηλ.2105902440).
Ώρα έναρξης 19.00. Είσοδος ελεύθερη χωρίς δήλωση συμμετοχής.
Η διάλεξη θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω διαδικτύου (http://goo.gl/fbGlIG).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου