Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Ιωάννης Κυριακόπουλος: Το Περιστέρι χρειάζεται ένα νέο ρεύμα επανέναρξης και δημιουργίας

 Γεννημένος στο Περιστέρι και ζώντας σε αυτό όλη μου την ζωή, έχοντας κάνει μια επαγγελματική καριέρα 25 ετών και μια ακόμη μεγαλύτερη προσωπική διαδρομή, θυμάμαι πάντα τις δημοτικές εκλογές σαν εκδηλώσεις προσωπικής λατρείας των εκάστοτε υποψηφίων δημάρχων και τελικής αποθέωσης των μετέπειτα νικητών.
Μαθημένοι όλοι μας σε εικόνες εντυπωσιασμού και υποσχέσεων, πάντα την επόμενη ημέρα των εκλογών καταλήγαμε στο συμπέρασμα ότι εμείς αποφασίσαμε για τον νέο δήμαρχο της πόλης μας και έπειτα δεν μας απασχολούσε καθόλου το έργο και η προσφορά του. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα ο «νέος άρχοντας» της πόλης, κυριολεκτικά και μεταφορικά, να ασκεί διοίκηση προσωπικής προβολής και δημιουργίας εντυπώσεων. Από το συγκεκριμένο μοντέλο διοίκησης και
λειτουργίας δεν ξέφυγε και ο νυν δήμαρχος, ο οποίος δημιούργησε μια προσωπική εικόνα και πάνω σε αυτή άσκησε διοίκηση στον δήμο Περιστερίου, μετατρέποντας τον δήμο σε πεδίο προσωπικής υπερ-προβολής, βιτρίνας και εντυπωσιασμού, αγνοώντας το γεγονός ότι έχει εκλεχθεί για να λύνει τα προβλήματα των δημοτών με την ψήφο τους. Αποτέλεσμα αυτής της μακροχρόνιας διοίκησης είναι το ότι δημιουργήθηκε μια πλασματική εικόνα έργων και καλλωπισμού, ειδικότερα στο κέντρο της πόλης και στα φωτεινά σημεία αυτής, και ο ολοκληρωτικός αποκλεισμός των γειτονιών και συνοικιών από την επίλυση των καθημερινών προβλημάτων τους. Οι σημερινές συνθήκες ήρθαν και επιδείνωσαν την καθημερινότητα των κατοίκων του Περιστερίου και η παρουσία της δημοτικής αρχής να εξαντλείται σε εκδηλώσεις και θεάματα, τα οποία σε άλλες εποχές θα προκαλούσαν χαρά και ευθυμία, αλλά σήμερα το Περιστέρι χρειάζεται ένα νέο ρεύμα επανέναρξης και δημιουργίας, καθώς και ένα ξεκίνημα συσπείρωσης και ομαδικής εργασίας.
Μέχρι τώρα ήμουν στην μεγαλύτερη μερίδα δημοτών που απείχαν των θεμάτων που αφορούν την ζωή μας και είχα αποστασιοποιηθεί από τα δρώμενα της τοπικής μας κοινωνίας. Αφορμή να ασχοληθώ και να λάβω μέρος στις τοπικές αυτοδιοικητικές εκλογές υπήρξε το γεγονός της γνωριμίας μου με τον υποψήφιο ανεξάρτητο δήμαρχο Περιστερίου Δημήτρη Κελάφα και οι συζητήσεις που κάναμε γύρω από τα θέματα του δήμου. Μέσα από αυτές τις συζητήσεις κατάλαβα ότι επιτέλους υπάρχει και ένας άνθρωπος που βλέπει τον δήμο σαν ένα θεσμό προσφοράς και έργου, και όχι σαν ένα μέσο προβολής και προσωπικής καταξίωσης, κάτι που ο Δημήτρης Κελάφας δεν έχει ανάγκη λόγω της πολύχρονης παρουσίας του στο χώρο της εκπαίδευσης και την πολυετή καθαρή εικόνα στην κοινωνία του Περιστερίου, και αποφάσισα να δεχθώ την πρόταση του και να είμαι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στο ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο του. Ο δήμος Περιστερίου και οι δημότες του αξίζουν να έχουν ένα δήμαρχο που θα ασχοληθεί με τα προβλήματα τους, και όχι σαν τον απερχόμενο δήμαρχο που θα απασχολεί την δικαιοσύνη με τα πεπραγμένα της διοικήσεως του, καθώς και με αν έχει πληγεί η προσωπική του εικόνα και η δημοφιλία του.   Μια βόλτα στις γειτονιές της πόλης μας θα μας πείσουν ότι τα έργα εντυπωσιασμού και ανάπλασης στα κεντρικά σημεία αυτής δεν μπορούν πλέον να ξεγελάσουν τους δημότες ότι το Περιστέρι έχει ανάγκη περισσότερο από ποτέ την παρουσία ενός δημάρχου που θα σταματήσει τα άσκοπα λόγια και τις τηλεοπτικές εμφανίσεις και θα αρχίσει να ασχολείται με την επίλυση των δημοτικών θεμάτων. Η παρουσία και η αγάπη του Δημήτρη Κελάφα για τον δήμο Περιστερίου είναι από μόνη της ικανή να πείσει τον κάθε δημότη ότι ήρθε επιτέλους η ώρα η πόλη μας να αποκτήσει τον δήμαρχο που της αξίζει και να γυρίσει την επόμενη σελίδα της, γιατί τα χρονικά περιθώρια έχουν εξαντληθεί και τα έργα και οι πράξεις πρέπει να αντικαταστήσουν τα λόγια και τις κινήσεις αυτοπροβολής και αυταρέσκειας. Ανθρωποι σαν τον Δημήτρη Κελάφα θα πρέπει να είναι στην πρώτη γραμμή προσφοράς και δημιουργίας, και μαζί με αυτόν οι υπόλοιποι δημότες Περιστερίου θα πρέπει να δώσουμε στον δήμο μας την αίγλη και την ομορφιά που του αξίζει, με κύριο συστατικό την ανθρώπινη παρουσία και συμμετοχή.
 Ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του Δημήτρη Κελάφα και συμμετέχοντας στο ψηφοδέλτιο του ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, κάτι για το οποίο τον ευχαριστώ για την πρόσκληση αυτή, σας καλωσορίζω στην προσπάθεια μας και σας καλώ σε μια κοινή συμμετοχή με απώτερο στόχο την αλλαγή νοοτροπίας και κατεστημένων που έχουν οδηγήσει τον δήμο μας σε μια ψεύτικη εικόνα που δεν του αξίζει.

ΙΩΑΝΝΗΣ Γ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ-ΛΟΓΙΣΤΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ «ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ – ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΕΛΑΦΑΣ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου