Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

Επίσκεψη στο έργο ανάπλασης της Λ.Θηβών


Επίσκεψη στο έργο που εκτελείται στη Λ. Θηβών, το οποίο αφορά στην ανάπλασή της με στοιχεία βιοκλιματικού χαρακτήρα, πραγματοποίησαν την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός και ο Δήμαρχος Αιγάλεω Χρήστος Καρδαράς, συνοδευόμενοι από τον Αντιπεριφερειάρχη Δυτικού Τομέα Αθηνών, Κώστα Παπαντωνίου, τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου, Κώστα Καράμπελα, καθώς και τους Περιφερειακούς Συμβούλους, Μαριδάκη Στέλιο, Πανταλάκη – Ανδριανοπούλου Ιωάννα και Βλάχο Ιωάννη.


Το έργο ανάπλασης της Λ.Θηβών εφαρμόζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και θεωρείται ιδιαίτερα καινοτόμο  καθώς προβλέπει την αντικατάσταση των παλαιών πλακοστρώσεων, με νέες, ψυχρές, και φωτοκαταλυτικές πλάκες, οι οποίες θα μειώσουν τη θερμοκρασία της περιοχής κατά 2 με 3 βαθμούς, ενώ παράλληλα θα διασπούν τους ρύπους.

Στην ανάπλαση περιλαμβάνονται και τα πεζοδρόμια και η κεντρική νησίδα, της οποίας η φύτευση ενισχύεται με 1200 δένδρα και θάμνους. Το έργο μήκους 3,5 χιλιομέτρων, ολοκληρώνεται με την εγκατάσταση στην κεντρική νησίδα φωτιστικών τύπου LED. Ο προϋπολογισμός του ανέρχεται στα 5,1 εκ. ευρώ και καλύπτεται πλήρως από πιστώσεις του ΕΣΠΑ μέσω της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Αττικής ενώ οι εργασίες βρίσκονται εντός χρονοδιαγράμματος.

Ο Δήμαρχος Αιγάλεω Χρ.Καρδαράς, με την ευκαιρία της επίσκεψης δήλωσε ικανοποιημένος από την πρόοδο των εργασιών, τονίζοντας πως το έργο αυτό, όπως και τα υπόλοιπα που είναι σε εξέλιξη στο Δήμο Αιγάλεω, είναι η απόδειξη πως η υπόσχεση για έργα υποδομής υλοποιείται με σταθερά βήματα. Ο Δήμαρχος σημείωσε επίσης, πως σε μια περίοδο όπου τα τεχνικά έργα στη χώρα μας είχαν ανασταλεί σχεδόν πλήρως, ο Δήμος Αιγάλεω υλοποιεί έργα που σέβονται το περιβάλλον και αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου