Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Ξενάγηση στο Δημοτικό Θερμοκήπιο-Λαχανόκηπο Αγίας Βαρβάρας




Μαθητές του 1ου Γυμνασίου της Αγίας Βαρβάρας επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις του

Την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014, μαθητές του 1ου Γυμνασίου Αγίας Βαρβάρας, μέλη της περιβαλλοντικής ομάδας του σχολείου, συνοδευόμενα από τρεις καθηγήτριές τους, επισκέφτηκαν το Δημοτικό Θερμοκήπιο-Λαχανόκηπο της πόλης μας.
Στα παιδιά έγινε ενημέρωση από τους υπαλλήλους του Δήμου για τα στάδια ανάπτυξης ενός φυτού από το σπόρο μέχρι την πλήρη ανάπτυξη,  καθώς επίσης και για τις λεπτομέρειες της «ζωής» ενός θερμοκηπίου. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να φυτέψουν και οι ίδιοι σπόρους, ενώ μετά το πέρας
της ξενάγησης πήραν μαζί τους γλαστράκια.
Οι επισκέψεις αυτές γίνονται για εκπαιδευτικούς σκοπούς, σε μία προσπάθεια καλλιέργειας περιβαλλοντικής συνείδησης στα παιδιά και εξοικείωσής τους με τη φύση και τους σωστούς τρόπους αξιοποίησης αυτής.
Ένας άλλος βασικός στόχος της ύπαρξης Δημοτικού Θερμοκηπίου-Λαχανόκηπου είναι η προσπάθεια για απόκτηση  αυτάρκειας από πλευράς Δήμου Αγίας Βαρβάρας σε λαχανικά και λουλούδια, δεδομένου ότι τα φυτά διατίθενται για φυτεύσεις σε κοινόχρηστους χώρους, ελαχιστοποιώντας πλέον τη δαπάνη του Δήμου για αγορά φυτών προς καλλωπισμό της πόλης, όσο και σε δημότες οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να προμηθεύονται φυτά για αυλές και μπαλκόνια. Επιπρόσθετα,  η παραγωγή   ΚΑΠΗ του Δήμου.
κηπευτικών προϊόντων διατίθεται στα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου