Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Ξεκινάει η κατασκευή του γηπέδου στα Ριμινίτικα ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ




Ένα όνειρο ετών για την Αγία Βαρβάρα γίνεται πραγματικότητα
 
Υπογράφηκε σήμερα, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου Αγίας Βαρβάρας, από τον Περιφερειάρχη κ. Γιάννη Σγουρό, και τον Δήμαρχο κ. Γιώργο Καπλάνη, η Προγραμματική Σύμβαση για το έργο «ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΓΗΠΕΔΟΥ ΡΙΜΙΝΙΤΙΚΑ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ»

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 1.130.417,88 ευρώ. Οι εργασίες ανακατασκευής περιλαμβάνουν ολική αποκατάσταση με συνθετικό χλοοτάπητα, περίφραξη αγωνιστικού χώρου, περίφραξη
ευρύτερου χώρου του γηπέδου, αντιπλημμυρική προστασία και πλήρη ηλεκτρολογική κάλυψη με ειδική φωτοτεχνική μελέτη. Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κ. Σγουρός, το γήπεδο αναμένεται να είναι έτοιμο προς παράδοση τον προσεχή Σεπτέμβριο, δηλαδή με την έναρξη της προσεχούς αγωνιστικής περιόδου.

Ο Δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας Γιώργος Καπλάνης ξεκίνησε την ομιλία του εμμένοντας στην ιστορικότητα του γεγονότος, καθώς η ανακατασκευή του γηπέδου στα Ριμινίτικα αποτέλεσε όνειρο ετών για την πόλη μας και αντικείμενο μακρόχρονης και επίμονης διεκδίκησης:

«Είναι μία ιστορική μέρα, που την περιμέναμε όλοι οι κάτοικοι της Αγίας Βαρβάρας με μεγάλη ανυπομονησία. Δέκα χρόνια τώρα η Αγία Βαρβάρα στερείται γηπέδου και αθλητικών εγκαταστάσεων. Δέκα χρόνια ταλαιπωρίας της πόλης που ξεκίνησαν από λογικές ορισμένων, οι οποίοι χωρίς καμία αιτία πολέμησαν την κατασκευή του γηπέδου, σε χώρο που υπήρχε ήδη γήπεδο. Πολλές φορές οι  αντιδράσεις, δυστυχώς, υποκινήθηκαν από μικροπολιτικούς λόγους. Όλα αυτά τα χρόνια αγωνιστήκαμε χωρίς να αφήσουμε μέρα. Περάσαμε από μεγάλη δικαστική περιπέτεια, φτάσαμε μέχρι το Συμβούλιο της Επικρατείας και επιτέλους δικαιωθήκαμε».
 
Στη συνέχεια, ο κ.Καπλάνης απαίτησε από τον κ.Σγουρό να μην υπάρξει ούτε μέρα περαιτέρω καθυστέρησης: «Το χρόνο που χάσαμε όλη αυτήν την περίοδο να τον κερδίσουμε από σήμερα. Για μας δεν είναι απλά μία προτεραιότητα, είναι  έργο ζωτικής σημασίας».

Οσον αφορά τον κ. Σγουρό τόνισε ότι: «Δηλώνω ικανοποιημένος. Πάντα κάτι γινόταν και πρόεκυπταν εμπλοκές χωρίς να ευθυνόμαστε. Εν πάσει περιπτώσει, ολοκληρώθηκε η διαδικασία. Στόχος μας είναι μέχρι το Σεπτέμβριο να είναι έτοιμο το γήπεδο».

Επίσης, με την ευκαιρία της υπογραφής της σύμβασης, ο Δήμαρχος άδραξε την ευκαιρία και στάθηκε επίμονα στην ανάγκη προώθησης και άλλων μεγάλων έργων στην πόλη μας: «Ένα δεύτερο έργο, εξίσου σημαντικό, είναι το κλειστό Κολυμβητήριο- ανάπλαση των αθλητικών εγκαταστάσεων, που σύντομα θα είμαστε στην ευχάριστη θέση να υπογράψουμε μία δεύτερη Προγραμματική Σύμβαση. Επίσης, υπάρχουν ακόμα τέσσερα έργα με έτοιμες μελέτες: βιοκλιματική αλλαγή στην οδό Παλαιών Πατρών Γερμανού, παιδικός σταθμός σε ιδιόκτητο οικόπεδο, αναπλάσεις - πεζοδρομήσεις διάφορων σημείων και ο πολυχώρος (ΚΕΠ, ΚΑΠΗ, Πολιστικές Δραστηριότητες) πρώην Σχολής Τσιλιβάκου, που πρέπει να προχωρήσουν άμεσα».






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου