Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΛΛΗ ΑΛΕΞΙΟΥ




1.      ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ
Συνεχίζεται – χάρη στην εθελοντική προσφορά  συναδέλφων – με επιτυχία, η πρωτοβουλία του Συλλόγου μας για τη λειτουργία «Σχολείου Μεταναστών».. Λειτουργεί τμήμα εκμάθησης Ελληνικών, με τη συμμετοχή οικονομικών μεταναστών, που είναι κυρίως γονείς από σχολεία της περιοχής μας. Δηλώσεις
συμμετοχής μπορούν να υπάρξουν και τώρα. Επικοινωνείστε με το Σύλλογο.

2.      ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ «ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΠΟΙΗΜΑ»
Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, στο Δημοτικό Κινηματογράφο «ΑΣΤΕΡΑΣ» της Νέας Ιωνίας, η προβολή της ταινίας «Παιδαγωγικό Ποίημα» του Α. Σ. Μακαρένκο. Ταινία βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του μεγάλου Σοβιετικού Παιδαγωγού.



3.      ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
Κυκλοφορεί αυτές τις μέρες το φετεινό ημερολόγιο του Συλλόγου, για το έτος 2014. Το φετεινό ημερολόγιο είναι αφιερωμένο στους «Δασκάλους του αγώνα». Γνωστοί και άγνωστοι για τους πολλούς δάσκαλοι, που έδωσαν τη ζωή τους ή αφιέρωσαν τη ζωή τους, στον αγώνα για το σχολείο των ονείρων μας, για την κοινωνία των ονείρων μας, για την ελευθερία και τη δικαιοσύνη. Κυρίως στα χρόνια του μεσοπολέμου, στην κατοχή και την αντίσταση, αλλά και στα δύσκολα χρόνια που ακολούθησαν μετά τον εμφύλιο. Φιλοδοξία μας είναι, μ΄ αυτή τη μικρή μας προσπάθεια, να βρούμε και να «κρεμάσουμε στον τοίχο της μνήμης μας» τα κάδρα όλων όσων το αξίζουν. Κυρίως να δώσουμε έναυσμα συλλογισμού, για το πώς ήταν, πώς έγιναν και πώς είναι τώρα τα «πράγματα» για το δάσκαλο, για τον αγώνα του, για το σχολείο του. Έναυσμα για περισσότερη μελέτη από τα βιβλία που αναφέρονται και στη βιβλιογραφία του ημερολόγιου. 
Θα μοιραστεί στα μέλη του Συλλόγου σύντομα.

4. ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ
Έχουν ξεκινήσει τη λειτουργία τους οι ομάδες χορού, θεάτρου και μουσικής με τη συμμετοχή πολλών συναδέλφων. Δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να υπάρξουν και τώρα. Επικοινωνείστε με το Σύλλογο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου