Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Η Φυσική Μαγεύει… τους μαθητές σχολείων του Αιγάλεω




  
Μια πρωτότυπη εκδήλωση παρακολούθησαν το τριήμερο 13-15 Δεκεμβρίου μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων της πόλης μας, μαζί με εκατοντάδες μαθητές από όλοι την Ελλάδα. Τίτλος της «Οι μαθητές συναντούν τη Φυσική… Και η Φυσική τους Μαγεύει…». Σκοπός της οι μαθητές να περιπλανηθούν στα εντυπωσιακά  μονοπάτια της Φυσικής -μέσα από διαλέξεις και πειράματα με εισηγητές διακεκριμένους επιστήμονες του χώρου- και να γνωρίσουν σύγχρονα επιστημονικά και τεχνολογικά επιτεύγματα. Η μαθητική αυτή συνάντηση
διοργανώθηκε από την Ένωση Ελλήνων Φυσικών σε συνεργασία με το Δήμο Αιγάλεω και το Τ.Ε.Ι. Αθήνας. Μάλιστα, ο Δήμος Αιγάλεω εξασφάλισε την παρακολούθηση της εκδήλωσης δωρεάν για  τριάντα (30) αριστούχους μαθητές της πόλης.
Ο Δήμαρχος κος Χρ.Καρδαράς στην εναρκτήρια ομιλίας του στην εκδήλωση την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου συνεχάρη τους διοργανωτές για την πρωτότυπη και άρτια διοργάνωση και τους μαθητές για τη συμμετοχής τους και τους παρότρυνε  να κρατήσουν άσβεστη τη δίψα τους για την ανεξάντλητη επιστημονική γνώση και να γίνουν οι πρωτοπόροι που θα προάγουν την επιστήμη και τους οποίους έχει ανάγκη  η χώρα και η ανθρωπότητα για να πάει μπροστά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου