Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

ΑΝΟΙΚΤΕΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΑΔ. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΟ ΙΚΑ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑΣ ΕΛ. ΧΑΤΖΗΠΑΣΧΑΛΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΑΛ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ ΚΑΙ ΕΛ. ΦΩΤΙΟΥ
Νέες ιατρικές υπηρεσίες για όλους στο Κέντρο Υγείας Περιστερίου
ΑΝΟΙΚΤΕΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΑΔ. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΟ ΙΚΑ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ (ΕΟΠΠΥ)


Με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών για τη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Περιστερίου, παραχώρησε στις 25 Νοεμβρίου 2013 συνέντευξη Τύπου η Διευθύντρια Ελεονόρα Χατζηπασχάλη με τη συμμετοχή των Ιατρών Αλέξανδρου Κωνσταντινίδη και Ελευθέριου Φωτίου, παρουσία του Δημάρχου Ανδρέα Παχατουρίδη.

Το Κέντρο Υγείας Περιστερίου, ενώ πριν από ένα εξάμηνο περίπου βρέθηκε στα πρόθυρα της οριστικής διακοπής της λειτουργίας του, σήμερα αποτελεί μια σύγχρονη και πλήρως εξοπλισμένη μονάδα υγείας, η οποία δύναται να καλύψει τις ανάγκες του Περιστερίου και της Δυτικής Αθήνας σε πρωτοβάθμια περίθαλψη.

Το Κέντρο Υγείας λειτουργεί καθημερινά 8:00 - 20:00, διαθέτει εξωτερικά ιατρεία 7 ειδικοτήτων (Παθολογικό, Καρδιολογικό, Πνευμονολογικό, Παιδιατρικό, Χειρουργικό, Ψυχιατρικό, Ακτινοδιαγνωστικό) και Οδοντιατρικής, Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, μικροβιολογικό εργαστήριο και μονάδα βραχείας νοσηλείας.

Η επίσκεψη με ραντεβού, στα εξωτερικά ιατρεία, κοστίζει 5 ευρώ και η επίσκεψη στα επείγοντα είναι δωρεάν για όλους. Η κα. Χατζηπασχάλη επισήμανε ότι το Κέντρο Υγείας εξυπηρετεί με τους ίδιους όρους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ και ανασφάλιστους πολίτες.

Το Κέντρο Υγείας θα διοργανώνει Θεματικές Ημέρες, στην διάρκεια των οποίων γίνονται δωρεάν εξετάσεις για όλους. Η επόμενη θα λάβει χώρα 11-13 Δεκεμβρίου, με Δωρεάν Σπιρομέτρηση από τους Πνευμονολόγους του Κέντρου.

Ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης επισκέφθηκε αιφνιδιαστικά το Δημαρχιακό Μέγαρο Περιστερίου, συνοδευόμενος από τον Γενικό Διευθυντή ΚΕΕΛΠΝΟ Θεόδωρο Παπαδημητρίου, κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου και μάλιστα δέχτηκε πρόθυμα να απαντήσει στις ερωτήσεις των Δημοσιογράφων σχετικά με την μεταρρύθμιση του συστήματος Υγείας.

Ο Υπουργός Υγείας τόνισε ότι ο βασικός στόχος της μεταρρύθμισης στον τομέα της Υγείας είναι να μην χρειάζεται οι πολίτες να εξυπηρετούνται από τα μεγάλα νοσηλευτικά ιδρύματα και πολλές από τις ανάγκες τους να καλύπτονται από τα πρωτοβάθμια κέντρα υγείας.

Ο Δήμαρχος Περιστερίου άδραξε την ευκαιρία της επίσκεψης του Υπουργού και τον ρώτησε για το ενδεχόμενο διακοπής της λειτουργίας του ΙΚΑ Περιστερίου.

Ο Υπουργός δεσμεύτηκε ότι «το ΙΚΑ Περιστερίου δεν θα κλείσει, όπως δεν έκλεισε και το Κέντρο Υγείας για το οποίο πέρσι υπήρχε ίδια ανησυχία». Αντίθετα, στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης, θα μετατραπεί σε πολυδύναμο και θα λειτουργεί 24 ώρες.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Παχατουρίδης άσκησε σκληρή κριτική για το περίφημο 5 ευρώ που δίνουν οι ασφαλισμένοι για εξετάσεις.

Μετά την ολοκλήρωση της συνέντευξης Τύπου ο Δήμαρχος Περιστερίου επισκέφθηκε το κεντρικό ΙΚΑ της πόλης, όπου λαμβάνουν χώρα οι κινητοποιήσεις του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Ο κ. Παχατουρίδης τάχθηκε στο πλευρό τους και δήλωσε ότι στηρίζει τα δίκαια αιτήματά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου