Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

ΠΑΠΛΩΜΑΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ:ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ!

ΤΟ ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΙΔΙΚΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΣ

 
Και με τη νέα σχολική χρονιά η κατάσταση στην Προσχολική Αγωγή είναι εκρηκτική. Χιλιάδες γονείς βρίσκονται σε τραγικά αδιέξοδα. Πάνω από 40 χιλιάδες προνήπια και νήπια βρίσκονται εκτός του δημόσιου νηπιαγωγείου. Συνεχίζονται οι καταργήσεις-συγχωνεύσεις νηπιαγωγείων.
Η νέα σχολική χρονιά αποκάλυψε επίσης με τον πλέον τραγικό τρόπο τα κενά και τις ελλείψεις στον ευαίσθητο χώρο της ειδικής αγωγής.
Τη διετία 2010 - 2012 τα δημόσια νηπιαγωγεία μειώθηκαν κατά 3% και καταγράφεται αύξηση των
ιδιωτικών νηπιαγωγείων κατά 5,6% ( ΕΛ.ΣΤΑΤ.). Η λαϊκή οικογένεια καλείται να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη.Το κόστος σε εκπαιδευτικό υλικό, βοηθητικό προσωπικό και καθαριότητα επιχειρείται να μετατεθεί στις πλάτες των γονιών. Οι νηπιαγωγοί κλήθηκαν να διαχειριστούν (κληρώσεις) τον αποκλεισμό των προνηπίων από το δημόσιο νηπιαγωγείο. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα προνήπια διώχτηκαν και από νηπιαγωγεία που είχαν θέσεις! Η περίφημη 2χρονη προσχολική αγωγή στον 21ο αιώνα παραμένει όνειρο θερινής νυκτός για τη χώρα μας!
Η Προσχολική Αγωγή, ως ώριμη ανάγκη του παιδιού και της οικογένειας, ποτέ δεν αναγνωρίστηκε ως επιστημονικά συγκροτημένη λειτουργία και δωρεάν από το αστικό κράτος. Η όποια ανάπτυξή της στη χώρα μας έκανε ένα βήμα μπρος και πολλά πίσω! Η 2χρονη υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή, ώριμη ανάγκη της κοινωνίας μας, είναι στο χέρι μας να την υπερασπιστούμε σαν τέτοια, ενιαία παιδαγωγοί και γονείς!
Οι δυνατότητες της εποχής μας μπορούν να την ικανοποιήσουν. Εμπόδιο είναι η πολιτική των Κυβερνήσεων και της ΕΕ. Δεν κάνουμε βήμα πίσω, με οργάνωση και λαϊκή συμμαχία προασπίζουμε την ζωή μας και τη ζωή των παιδιών μας.
Το Ειδικό Νηπιαγωγείο Περιστερίου πρέπει να λειτουργήσει άμεσα.
Ταυτόχρονα απαιτούμε:
•    Ενιαία, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν, δίχρονη υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή για όλα τα παιδιά. Όχι στο «νηπιαγωγείο», της Ε.Ε., των επιχειρήσεων, της κινητικότητας εκπαιδευτικών-νηπίων. Να αποσυρθεί το νέο αναλυτικό πρόγραμμα του νηπιαγωγείου, είναι επικίνδυνο για την ομαλή ανάπτυξη και τη διαπαιδαγώγηση του παιδιού.
•    Γενναίο πρόγραμμα ανάπτυξης των δομών του νηπιαγωγείου για να γίνει επιτέλους πράξη η δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή για όλα τα παιδιά. Μαζικοί διορισμοί μόνιμων νηπιαγωγών.15 παιδιά ανά τμήμα. Δύο νηπιαγωγοί στα τμήματα που σήμερα έχουν 25 παιδιά. Τμήματα ένταξης και ειδικά νηπιαγωγεία για τα παιδιά που οι οικογένειες εξαναγκάζονται και τα κρατούν στο σπίτι ή πέφτουν θύματα των ΜΚΟ και της εκκλησίας. Η λειτουργία των ολοήμερων νηπιαγωγείων πρέπει να καλύπτει πρώτα και κύρια της ανάγκες του παιδιού, με πλήρη σίτιση όλων των παιδιών στο σχολείο, με μαγειρεία και τραπεζαρία, με διασφάλιση χώρων ξεκούρασης, με βοηθητικό προσωπικό, με υγιεινή διαμονή.
•    Καμία νηπιαγωγός να μη συνδράμει να περάσει η αξιολόγηση και η αυτοαξιολόγηση. Καμία διαφοροποίηση στο νηπιαγωγείο και στο σχολείο.
•    Κατάργηση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Έξω οι επιχειρήσεις από τα νηπιαγωγεία. Χρηματοδότηση από τις σχολικές επιτροπές για τις λειτουργικές ανάγκες κι όχι από την τσέπη των γονιών. Τα κονδύλια του ΕΣΠΑ να αξιοποιηθούν για να στηρίξουν και να διευρύνουν τις μόνιμες δομές της Προσχολικής Αγωγής και όχι για την αποδόμηση της!
•    Πρόληψη υγείας, δωρεάν εμβολιασμοί για όλα τα παιδιά. Διασφάλιση δωρεάν δεκατιανού γεύματος για όλα τα παιδιά μέσα από τις δομές των δήμων με χρηματοδότησή τους από το κράτος.
•    Νομοθετική κατοχύρωση του ωραρίου της νηπιαγωγού. Καμία επέκταση.
Πλήρη μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Καμία κινητικότητα – διαθεσιμότητα – απόλυση! Όλοι οι νηπιαγωγοί σε μόνιμη οργανική θέση. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων νηπιαγωγών.
ΠΑΠΛΩΜΑΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
«ΕΛΛΗ ΑΛΕΞΙΟΥ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου