Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Σύσκεψη στο ΥΠΕΚΑ για το Πάρκο «Α. Τρίτσης

 
Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 25-10-2013 σύσκεψη για το Πάρκο «Α. Τρίτσης» στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής υπό τον Υπουργό Γιάννη Μανιάτη.


Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Β’ Αθήνας Απόστολος Κακλαμάνης, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αθήνας Κώστας Παπαντωνίου, ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος, η Αντιδήμαρχος Αγίων Αναργύρων – Καματερού Μαρία Παπαναγιωτάκη, η Γενική Γραμματέας ΥΠΕΚΑ Νάντια
Γιαννακοπούλου, ο Ειδικός Γραμματέας Υδάτων Κωνσταντίνος Τριάντης και στελέχη των Υπηρεσιών του Υπουργείου.

Συζητήθηκε αναλυτικά η υπάρχουσα κατάσταση του Πάρκου, τα προβλήματα (οικονομικά, οργανωτικά, περιβαλλοντικά κ.α.) που αντιμετωπίζει και οι προοπτικές αναβάθμισής του μέσα από μια πιο αποτελεσματική διαχείρισή του από την Τοπική Αυτοδιοίκηση α’ και β’ βαθμού. Ο Υπουργός ενημέρωσε ότι έχει ήδη προχωρήσει η εξυγίανση των οικονομικών του Φορέα Διαχείρισης του Πάρκου με στόχο την οριστική αποπληρωμή των χρεών του. Κοινή πεποίθηση όλων ήταν ότι, για το μεγαλύτερο πάρκο της Ελλάδας, θα πρέπει άμεσα να δοθεί αποτελεσματική λύση μέσα από μια ολοκληρωμένη μελέτη βιωσιμότητας.

Μετά το πέρας της σύσκεψης ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αθήνας Κώστας Παπαντωνίου δήλωσε: «Είχαμε κατ’επανάληψη τονίσει και στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Αττικής, την αναγκαιότητα συνεργασίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού, την οικονομική στήριξη από την κεντρική διοίκηση και την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου για τη λύση του προβλήματος. Η σημερινή συνάντηση αποδεικνύει ότι οι επίμονες προσπάθειές μας είχαν αποτέλεσμα. Αυτή η εξέλιξη θα συμβάλει καθοριστικά στην περιβαλλοντική και αναπτυξιακή αναβάθμιση της Δυτικής Αθήνας αλλά και ολόκληρης της Αττικής.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου