Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Η σπουδαιότητα των Παιδικών Εμβολιασμών. Απαραίτητοι Εμβολιασμοί για το παιδί σας



Το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας και ο Δήμος Αιγάλεω, στα πλαίσια της συνεργασίας τους για την έγκυρη ενημέρωση των πολιτών σε θέματα Υγείας και Πρόληψης, διοργάνωσαν με την υποστήριξη της εταιρείας Pfizer Ελλάς και τη συνεργασία της εξειδικευμένης εταιρείας New Event Generation, Ενημερωτική Εκδήλωση για τους Γονείς των Παιδικών/Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου, με θέμα:
Η σπουδαιότητα των Παιδικών Εμβολιασμών.
Απαραίτητοι Εμβολιασμοί για το παιδί σας

στον 9ο Παιδικό Σταθμό του Δήμου Αιγάλεω, την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013.

Η κα Διονυσία Σιγάλα, Αντιδήμαρχος Πρόνοιας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δήμου Αιγάλεω, Συντονίστρια της Εκδήλωσης, καλωσόρισε και ευχαρίστησε για την παρουσία τους τόσο τους παραβρισκόμενους, καθώς και τον ομιλητή της εκδήλωσης κ. Γεώργιο Καλογερόπουλο, Παιδίατρο.

Ο κος Καλογερόπουλος, τόνισε τη σπουδαιότητα των παιδικών εμβολιασμών για την προστασία τόσο των παιδιών όσο και του γενικότερου πληθυσμού από σοβαρά νοσήματα. Επεσήμανε δε, ότι ο εμβολιασμός είναι απόλυτα ασφαλής και δεν ενέχει κανένα κίνδυνο αποδυνάμωσης του ανοσοποιητικού όπως λανθασμένα πιστεύεται από ορισμένους γονείς. Ανέφερε ακόμη, ότι σύμφωνα με μελέτες, τα εμβολιασμένα παιδιά αποκτούν καλύτερη προστασία από τις λοιμώξεις  σε σχέση με τα ανεμβολίαστα, ενώ τόνισε τη σημασία της απόκτησης αντισωμάτων μέσω της επαφής των παιδιών με τη φύση. Τέλος, παρέθεσε ενδιαφέροντα ιστορικά στοιχεία για την ιστορία και την εξέλιξη των εμβολίων, τονίζοντας ότι χάρις σε αυτά, έχουν πλέον εκλείψει σοβαρές και επικίνδυνες για τη ζωή ασθένειες. Το γεγονός αυτό δε θα πρέπει να το παραγνωρίζουν οι γονείς και να φροντίζουν με τη συνεργασία και καθοδήγηση του παιδιάτρου για τον εμβολιασμό των παιδιών τους. Έτσι επιτυγχάνεται η διατήρηση του ποσοστού των εμβολιασμένων ατόμων σε υψηλό επίπεδο και ο πληθυσμός παραμένει προφυλαγμένος.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ερωτήσεις που έθεσαν οι παραβρισκόμενοι γονείς στον ομιλητή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου