Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

Θεόδωρος Σπηλιόπουλος επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «Πολίτες σε Δράση – Οικολόγοι Πράσινοι»: « Έχουμε όραμα.»

  «Προσπαθούμε να βάλουμε φραγμό στα προβλήματα που υφίσταται ο πολίτης και παλεύουμε για την βελτίωση του επιπέδου της ζωής του.»

Ο Θεόδωρος Σπηλιόπουλος επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «Πολίτες σε Δράση – Οικολόγοι Πράσινοι»  μίλησε για την εκπομπή ΔΥΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ στο nlpradio με παρουσιαστές τους  Αντώνη Δεονά Pitsounicity.gr, Ρούλα Τικοπούλου  Dytikoslogos.gr και Ανδρέα Τασόπουλο nlpradio  εφημερίδα ΠΑΛΜΟΣ Δυτικής Αθήνας.                                            
Με λόγο σαφή και χωρίς πολλές περιστροφές  τόνισε «Δεν είμαστε ανεξάρτητοι. Το μοντέλο μας για την τοπική αυτοδιοίκηση για το Χαϊδάρι θα λέγαμε ότι είναι ένα μοντέλο αγώνων που πηγάζει από τα προβλήματα. Μαζί με τον κόσμο βρεθήκαμε μαζί σε όλους τους αγώνες. Δεν λέμε πολλά. Μαζί με τους δημότες συμμετείχαμε σε κινητοποιήσεις. Παίρνουμε θέση για πολλά θέματα που αφορούν το δήμο μας. Λένε ότι δεν υπάρχουν χρήματα. Αυτό είναι ανακρίβεια! Διότι την ίδια στιγμή που η
διοίκηση Μαραβέλια  ισχυρίζεται αυτό και αδρανεί, σε γειτονικούς δήμους γίνονται  έργα!
Διαβάστε ολόκληρη την συνέντευξη
Κύριε Σπηλιόπουλε πείτε μας για την παράταξη σας και το μοντέλο που πρεσβεύετε: 
Θ.Σ.:  Εμείς σαν συνδυασμός  δεν είμαστε ανεξάρτητοι, όπως είναι της μόδας να λένε όλοι, είμαστε εξαρτημένοι από τα προβλήματα, έχουμε την πολιτική υποστήριξη των Οικολόγων πρασίνων και του ΣΥΡΙΖΑ.
Το μοντέλο μας για την τοπική αυτοδιοίκηση για το Χαϊδάρι θα λέγαμε ότι είναι ένα μοντέλο αγώνων που πηγάζει από τα προβλήματα.
Έχουμε την αίσθηση ότι ο Δήμαρχος είναι δήμαρχος της πόλης.
 Δήμαρχος που δεν ασχολείται με το γεγονός ότι κλείνει το νοσοκομείο της πόλης (το Λοιμωδών) με το ΑΤΤΙΚΟΝ όπου τα ράντζα ξεχειλίζουν και φτάνουν μέχρι την λ. Καβάλας, με το ότι τα δυο ψυχιατρεία της πόλης, σήμερα που η μελαγχολία και η κατάθλιψη είναι η νόσος της οικονομικής κρίσης, υφίστανται μια κατάρρευση  μαζί με το σύστημα υγείας, τότε δεν νοείται ότι είναι δήμαρχος.
Το μοντέλο μας βασίζεται στην προσπάθεια μας να παίρνουμε θέση για όλα τα ζητήματα που αφορούν τα ζητήματα της ζωής των κατοίκων του δήμου.
Στην αντίρρηση που υπάρχει ότι ο δήμαρχος δεν μπορεί να αποφασίζει για όλα εμείς λέμε ναι αυτό είναι αλήθεια. Όμως ο δήμαρχος λέμε ότι πρέπει να έχει όραμα. Όταν έχεις όραμα σημαίνει ότι παλεύεις, κινητοποιείς δυνάμεις! Σε αυτόν τον τομέα εμείς έχουμε (επιτρέψτε μου την έκφραση) περγαμηνές!
Μαζί με τον κόσμο βρεθήκαμε μαζί σε όλους τους αγώνες το προηγούμενο διάστημα. Από την εποχή των μνημονίων περπατήσαμε μαζί στις πλατείες και στους δρόμους σε όποια μορφή κινητοποίησης αποφάσισε ο Ελληνικός λαός  για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα. Αυτό είναι το μοντέλο μας. Η προσπάθεια να βάλουμε φραγμό στα προβλήματα που υφίσταται ο πολίτης και παλεύουμε για την βελτίωση του επιπέδου της ζωής του.
Ανταπόκριση υπάρχει από τον κόσμο;
Θ.Σ.:  Θα λέγαμε ότι ο κόσμος είναι ενθουσιασμένος με αυτή την προσπάθεια μας γιατί δεν λέμε πολλά, λέμε λίγα. Κυρίως κάνουμε πολλά μαζί. Με τις δικές μας δυνάμεις πρωτοστατήσαμε στους μεγάλους λαϊκούς αγώνες.  Εκτός από αυτό, δυστυχώς, είχαμε κινητοποιήσεις και στο Χαϊδάρι. Μαζί με τους δημότες συμμετείχαμε στις κινητοποιήσεις για τα νοσοκομεία,  ενάντια στις συγχωνεύσεις των σχολείων, για την παιδεία συνολικότερα και για πολλά τοπικά θέματα. Το ποικίλο όρος, τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά κ.λ.π.   Παλιότερα κανείς δεν ασχολείτο λες και τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά ήταν στην …Κόρινθο!!! Εμείς πήγαμε κι εκεί. Βεβαίως σαν δήμος και σαν παράταξη είναι λίγες οι δυνάμεις μας, αλλά πήγαμε συμβολικά μαζί με τον κ. Τσίπρα  για να δείξουμε ότι η τοπική αυτοδιοίκηση έχει άποψη. Άποψη για ανάπτυξη. Αν κλείσουν τα ναυπηγεία , που είναι κλεισμένα αυτή τη στιγμή, έχει αντανάκλαση στην τοπική οικονομία. Αυτή τη στιγμή είναι πάνω από 100 Χαϊδαριώτες που εργάζονται εκεί, παλιότερα εργάζονται 700 – 800. Αυτό δείχνει ολοφάνερα την αντανάκλαση στη ζωή των δημοτών μας. Παίρνουμε θέση για πολλά θέματα που αφορούν το δήμο μας. Περιβαλλοντικά  όπως είναι η περιφερειακή οδός, η υπογειοποίηση   της λ. Καβάλας και άλλα πολλά για τα οποία λένε ότι δεν υπάρχουν χρήματα. Αυτό είναι ανακρίβεια! Διότι την ίδια στιγμή που η διοίκηση Μαραβέλια  ισχυρίζεται αυτό και αδρανεί, σε γειτονικούς δήμους γίνονται  έργα! Αυτό το παράδειγμα, μαζί με την κακοδιαχείριση της δημοτικής αρχής μας κάνει να θέλουμε να αλλάξουμε τα πράγματα στον δήμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου