Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Κινδυνεύει να χαθεί το εξάμηνο λόγω της απεργίας στα Πανεπιστήμια

ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ

Κινδυνεύει να χαθεί το ακαδημαϊκό εξάμηνο- ενώ έχει ήδη χαθεί η εξεταστική του Σεπτεμβρίου- για χιλιάδες φοιτητές, καθώς τα δυο μεγαλύτερα ιδρύματα της χώρας, το Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Μετσόβειο Πολυτεχνείο παραμένουν κλειστά λόγω της απεργίας των διοικητικών υπαλλήλων που διαμαρτύρονται για την διαθεσιμότητα.

Στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, οι διοικητικοί υπάλληλοι αποφάσισαν να απεργήσουν για 9η εβδομάδα ενώ στο Πολυτεχνείο αναμένεται να ληφθεί απόφαση για συνέχιση των κινητοποιήσεων αύριο.

Σε κάθε περίπτωση οι διοικητικοί υπάλληλοι αναμένουντην απόφαση ενδεχομένως την ερχόμενη εβδομάδα από το ΣτΕ επί των προσφυγών που κατέθεσαν οι ηγεσίες των οκτώ ΑΕΙ για ακύρωση και αναστολή εφαρμογής της υπουργικής απόφασης της διαθεσιμότητας.
Η Ιατρική Αθηνών είναι η μοναδική σχολή όπου έχουν ξεκινήσει τα μαθήματα εδώ και λίγες μέρες σε προχωρημένα έτη, δεν έχουν ξεκινήσει όμως πουθενά οι εγγραφές των πρωτοετών.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπ. Παιδείας, οι πρωτοετείς μπορούν να χρησιμοποιούν βεβαίωση επιτυχίας για την καταβολή μειωμένου εισιτηρίου στα μέσα μαζικής μεταφοράς.
Η βεβαίωση χορηγείται από την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στην οποία υπάγεται το Λύκειο αποφοίτησης ή εξέτασης του υποψηφίου.
Ο υποψήφιος πρέπει να έχει μαζί του τον οκταψήφιο κωδικό υποψηφίου για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο.
Πηγή: Ethnos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου